Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард не вярва на теориите за конспирация

Култард не вярва на теориите за конспирация

70
0

На Спа миналия уикенд една от най-забавните теории бе, че властимащите във Формула 1 по някакъв секретен начин са подпомогнали отборите с по-слабо темпо.

След като Джанкарло Фисикела от тима на Форс Индия спечели пол позишън и завърши втори, BMW Заубер спечелиха толкова много точки, а и Тойота бяха бързи през уикенда като цяло, се появиха спекулации, че на въпросните отбори е било позволено да карат на по-високи от ограничението обороти, с по-удобни гуми Бриджстоун и/ или с по-ниска максимална маса на болида.

Дейвид Култард, който е ветеран във Формула 1 и настоящ коментатор за британска телевизия, категорично подчерта, че не вярва слуховете да са верни.

„Тези сценарии биха изисквали съучастничеството на Бриджстоун, на механици и на ФИА. Би било невъзможно подобно хитруване да остане тайна“ – коментира шотландецът.

Култард допълни, че дори и предположението, че Нелсън Пикет младши е катастрофирал умишлено в Сингалур миналата година, за да помогне на Фернандо Алонсо да спечели състезанието, изглежда невероятно.