Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард обяснява реакцията на Маса след състезанието

Култард обяснява реакцията на Маса след състезанието

43
0
Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Изнервената забележка на Фелипе Маса към Хамилтън след края на състезанието в Сингапур се дължи на огромното нервно напрежение, което бразилецът изпитва в момента. Това обясни Дейвид Култард в колонката си за английския Телеграф.

Бившият пилот в Гран при, а сега телевизионен коментатор и консултант за Ред Бул, обяснява че Фелипе Маса е принуден да се бори за оставането си във Формула 1, след като направи не особено силен сезон. Освен това Маса бе победен категорично от съотборника си Фернандо Алонсо и в двата сезона, в които двамата бяха заедно.

„Не съм променил мнението си и на йота“, отговори Маса в понеделник на въпроса, дали смята същото, което каза на Хамилтън след състезанието.

Култард съветва Хамилтън да не се притеснява.

„Не мога да си представя по-безобиден образ от Фелипе, освен това той бързо се пали, но и бързо гасне“ пише шотландецът, който през 1998 г. бе нападнат от Шумахер след Гран при на Белгия. „Не мисля, че трябваше да реагира по този начин, особено пред камерите. Но мога да разбера разочарованието му. Той се бори за оставането си във Формула 1 и подобен сблъсък едва ли му помага, въпреки че вината бе изцяло на Люис.“