Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард очаква Хамилтън да бъде по-силен от всякога

Култард очаква Хамилтън да бъде по-силен от всякога

2591
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Дейвид Култард подкрепи Люис Хамилтън при неговото разочарование от развитието на сезон 2021. Пилотът на Мерцедес бе победен от Макс Верстапен в Гран при на Абу Даби след като загуби позиция от нидерландеца в последната обиколка. Основната причина за това бе грешната стратегия на Мерцедес, които решиха да оставят Люис на пистата по време на период на кола за сигурност. 


Бившият пилот на Уилямс, Макларън и Ред Бул не се съмнява, че Хамилтън ще се възстанови от загубата на титлата. Британецът описа Люис като „феномен“ и „невероятен спортист“.

Хамилтън има договор с Мерцедес до 2023 и според Култард ще се върне в борбата за титлата през следващата година, когато влязат в сила новите разпоредби.

„Отдадеността на Хамилтън е безспорна. Той показа защо е седемкратен световен шампион. Също така е отборен играч, феномен и невероятен спортист. Има все още две години в договора си с Мерцедес. Със сигурност ще се бори за осма титла през следващия сезон.“, сподели Култард.

Дейвид добави, че това поражение от Верстапен няма да окаже съществено влияние върху репутацията на Хамилтън в спорта.

„Мисля, че той има вътрешен мир. Очевидно ще бъде разочарован, но си представете, че се намирате на негово място. Люис е страхотен състезател, спечелил е множество шампионати и е преодолял трудностите в състезателната си кариера. Това е просто един от тези моменти, които няма да размият многото страхотни моменти в живота му. Той е фантастичен пример за всички спортисти как да се справят с евентуално поражение“.

„Хамилтън разпозна предизвикателството на Верстапен и това са моментите, за които живее. Да, той би искал да победи и да покаже брилянтността си още веднъж“, завърши Дейвид Култард.

Бившият собственик на отбор от F1 Еди Джордан също коментира борбата за титлата. Според него Хамилтън е станал прекалено приятен човек, който е позволил на Верстапен да открадне световната титла.

„Люис стана твърде приятен човек. Това бе основната му грешка, заради която Верстапен открадна титлата. Всички знаем, че приятните пилоти не печелят титли. Трябва да имате агресия и по-арогантен стил. Определено той трябва да бъде по-твърд и суров. Чухте го как говореше след състезанието. Хамилтън е най-добрият пилот, когото съм виждал“, заяви Еди Джордан.