Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард съгласен с Ферари относно новите отбори

Култард съгласен с Ферари относно новите отбори

31
0

И Дейвид Култард сподели опасения около дебюта на трите нови отбора през 2010 година.

Ветеранът подчерта, че стандартите на Върджин, Лотус и Испания Рейсинг го притесняват най-много. В свой материал за „Дейли Телеграф“ шотландецът признава, че е съгласен с Ферари, които наскоро също публикуваха открита критика срещу новите екипи.

Трябва да призная, че съм съгласен с гледната точка на Ферари“ – коментира бившият състезател. „Формула 1 не е девическо училище. Или идваш подготвен, или се готвиш за провал. Това е върхът на моторните спортове.

Култард допълва, че е бил смаян от всичко, което се е случило около новите отбори – USF1 не успяха да стартират, Стефан GP се подготвиха, без да имат място на стартовата решетка, а Кампос си смени ръководството и името. Шотландецът подчертава, че това е лоша реклама за Формула 1.

Да не е полудял светът? Формула 1 е опасен спорт, а да поискаш от един отбор да се появи за пръв в петъчната тренировка и после да се състезава, си е чиста безотговорност.

Дори и новите отбори да не срещнат сериозни проблеми в Бахрейн – и аз се надявам на това – то те ще бъдат много зад своите конкуренти.“