Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард уверен въпреки колебливия старт

Култард уверен въпреки колебливия старт

49
0

Дейвид Култард остава уверен, че неговият тим Ред Бул ще се радва на силен уикенд в Монако въпреки малко колебливия старт в четвъртък.

Шотландецът загуби ценно време на пистата заради механичен проблем в първата сесия, заради което завъртя само три обиколки и то без време.

Следобедът бе много по-продуктивен – 39 обиколки и 14-тото най-бързо време. Въпреки че проблемите обаче Култард счита, че неговият тим е в добра форма.

„Загубих малко време на пистата сутринта заради проблеми с педала за газта, а никога не е приятно да загубиш време на пистата, особено тук в Монако” – каза шотландецът. „Това означаваше, че е необходимо да променим програмата си за следобеда, за да сме сигурни, че ще направя повече обиколки и аз действително бях по-бърз.”

„Мисля, че се възстановихме доста успешно, но в Монако моментът, в който имаш най-много познания за пистата, е една от последните 78 обиколки в неделния следобед.”

„Така че може да не е най-добрият старт, но мисля, че се намираме в добра форма за остатъка от уикенда.”

Съотборникът му Марк Уебър каза, че все още не се чувства много комфортно с колата, но също така поясни, че тимът знае как да промени това.

„Изпълнихме цялата си програма, но все още има работа за вършене, което означава, че се надяваме на суха квалификация и сухо състезание” – каза Уебър, дал 13-то време.

„В момента колата не подхожда много на пистата, но знаем какво да направим, за да променим това.”