Начало Избрани Култард впечатлен от скоростта на Ръсел в Мерцедес

Култард впечатлен от скоростта на Ръсел в Мерцедес

2290
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Дейвид Култард каза, че есупер впечатленот скоростта на Джордж Ръсел в с Мерцедес, въпреки проблемите и слабото представяне на отбора от Бракли в първите две състезания през сезон 2022 в F1. Британецът е част от Академията за млади пилоти на германския производител и бивш шампион от Формула 2. Ръсел прекара три сезона в тима на Уилямс, преди да получи повишение, което го направи съотборник на Люис Хамилтън. 

За съжаление, пристигането на младия британец съвпадна с неочакван спад в представянето на германската компания. Това са проблеми, свързани с изцяло новия автомобил за 2022 г.

Хамилтън спечели подиум в първото състезание в Бахрейн, докато Ръсел бе точно зад него. Въпреки всичко 103-кратният победител в Гран при пресече карирания флаг в Саудитска Арабия на десета позиция. В същото време съотборникът му завърши пети.

Бившият пилот на Уилямс, Макларън и Ред Бул даде висока оценка за представянето на Ръсел в новия отбор.

Това, което всъщност се случи, е, че Ферари и Ред Бул са изключително бързи. За съжаление има хора, които могат да преценят, че първите няколко състезания на Джордж не са били на ниво, каза Култард.

„Не бих се съгласил с това. Според мен Ръсел се справи добре с автомобила и ситуацията. Все пак може да управлява само автомобила, който му е предоставен.“

Бях изключително впечатлен. Джордж се представи в съответствие с очакванията ми. За мен той е брилянтен и цялостен състезател.“

Той има скорост и отлични комуникационни умения и е съвременна версия на най-добрия професионален пилот.
Мислех така преди началото на сезона. Оттогава не видях нищо, което да промени мнението ми.“

Култард похвали и пилота на Макларън Ландо Норис, чийто отбор също има труден период в началото на кампанията си. Шотландецът смята Ръсел и Норис за изключителни таланти, които са внесли свеж полъх в спорта.

Честно казано, много ми харесва да видя какво донесе на спорта Джордж, каза коментаторът.

Първо, защото е британец. И второ, защото той е светлоок, ентусиазиран и отличен събеседник. Да бъдеш професионален спортист е дарба. Той го приема доста добре. Мисля, че това е вдъхновяващо.“

Имам 13-годишен син. Искам той да гледа повече състезатели като Джордж и Ландо. Определено те са глътка свеж въздух.

Имало е периоди, в които е било малко скучно. В момента това не може да се каже за F1. До голяма степен това се дължи на вълнението, което предизвикват те двамата“, завърши Дейвид Култард.