Начало Избрани Култард защити DTS: Пилотите са толкова скучни, че е наложително да бъдат...

Култард защити DTS: Пилотите са толкова скучни, че е наложително да бъдат редактирани

979
0
Дейвид Култард
Дейвид Култард; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Дейвид Култард защити DTS (Drive to Survive). Бившият състезател на Уилямс, Макларън и Ред Бул заяви, че драматизирането и украсяването на поредицата на Нетфликс е настина необходимо. Британецът смята, че интересът към DTS е щял да бъде много по-малък без умелото редактиране и вкарването на повече драма.

DTS е документална поредица на Нетфликс, която започна да се излъчва през 2019 г. В нея се показва какво се случва зад кулисите на световния шампионат по време на състезателните уикенди.

Поредицата пожъна огромен успех най-вече в Съединените щати. Това бе и една от причините за повишаването на интереса към F1 в тази част на света. Доказателство за огромната популярност на спорта в САЩ е трите старта в страната, които ще се проведат през сезон 2023.

В миналото обаче DTS бе критикуван от няколко пилоти, включително Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул обвини продуцентите на сериала за това, че фабрикуват „фалшиви съперничества“ и раздуват прекалено сюжета. Нидерландецът дори отказа да участва в поредицата на Нетфликс. В крайна сметка обаче той бе убеден от главния изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали да се върне в DTS. Така Верстапен ще участва в петия сезон на документалната поредица, който ще започне излъчването си от 24 февруари.

Култард защити действията на Нетфликс и Drive to Survive. Бившият пилот от F1 каза, че монтажът добавя драматизъм към събитията, което е необходима съставка, за да се гарантира успехът на поредицата.

„Виждам постоянен интерес към този тип леко не толкова сценарна, а редактирана версия на реалността, за която говориха някои от пилотите“, сподели Култард.

„Те усетиха, че някои от разговорите са поставени на места, които не им бяха съвсем приятни. Но реалността е такава. Ако поредицата не се правеше по този начин, нямаше да е толкова интересно и забавно, а това е част от шоуто и част от забавлението.“

„Не мисля, че някой трябва да бъде… освен ако не се опитваш да пренапишеш историята или не правиш нещо, което може да се разглежда като незаконно. Пилотите са толкова скучни, че е наложително да бъдат редактирани. Честно казано Нетфликс ги прави да изглеждат доста интересни.“

„Това не е като „Короната“ или нещо от този род. Там трябва да започнеш с първия сезон, за да разбереш наистина какво се случва пътуването. Според мен естеството на този спорт е по-хубаво заради това, че можеш да се включиш във всеки един момент и не е нужно да започваш да гледаш отначало“, добави Култард.

Култард подчерта и още едно нещо. Британец вярва, че моментът, в който сериите са били създадени, както и техният успех са увеличили популярността на F1 световен мащаб. Това се отнася най-вече за родината на Нетфликс САЩ.

„Нетфликс се появи в ужасен момент за света заради пандемията. Но от друга страна платформата дойде в блестящ момент за F1 по отношение на пускането на този сериал с много повече зрители, които седят наоколо и гледат хората.“

„Интересът към F1 в Щатите настина се повиши заради DTS. Мисля, че това ангажира голяма част и от младото поколение в Европа, което може би бяхме изгубили малко. Знаете, че F1 не винаги е нещо вълнуваща във всяка една обиколка.“

„Това е по-скоро шахматна партия, отколкото действие и екшън на пистата. Всичко, което е добро за един от най-големите спортове, какъвто в случая е F1, трябва да е добро за целия автомобилен спорт, защото всеки се настройва да види какво се случва.“