Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квалификацията ни реши състезанието, твърдят Рено

Квалификацията ни реши състезанието, твърдят Рено

40
0

На 10-о и 16-о място в Гран при на Япония завършиха пилотите на Рено Фернандо Алонсо и Ромейн Грожан.
– Лесно би било да се каже, че надпреварата бе разочароваща, но всъщност бе разочароваща квалификация – обясни позицията на отбора шефът Боб Бел. – Фернандо спечели шест места, но щеше да е съвсем различно, ако бе стартирал в топ 10.

Двукратният световен шампион бе санкциониран, след като не бе намалил скоростта си при жълти знамена на Сузука. След всички изчисления той застана 16-и на грида – само една позиция пред съотборника си.

– Състезанието за мен бе решено след квалификацията – въпреки че колата бе конкурентоспособна и аз натисках здраво, не бе достатъчно за спечелването на точки. Сега трябва да се концентрираме върху оставащите две надпревари, в които да се класираме добре в квалификациите, защото съм сигурен, че можем да вземем добри позиции и да завършим състезателната година на ниво – бе коментарът и на Алонсо.

Грожан бе с много гориво на старта, заради което предната част на болида му бе дестабилизирана и той трудно се справяше с управлението й. Фактът, че финишира, бе достатъчен за екипа, тъй като от него на практика не се очакваше нищо повече.

В Рено бяха доволни поне от факта, че техен двигател спечели японския старт от Формула 1. От екипа очакват в Бразилия да използват нови агрегати за пилотите си, макар това все още да не е потвърдено.