Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квалификацията отложена с 50 минути

Квалификацията отложена с 50 минути

51
0
Гран при на Малайзия,падок,Сепанг

Квалификацията за Гран при на Малайзия бе отложена с 50 минути заради изливащия се над пистата Сепанг порой.

45 минути преди началото на сесията заваля. Дъждът се усили до пороен и стана опасно да се кара, при което бе решено сесията да бъде отложена с 15 минути. След това метеоролозите предвидиха още един пик на валежа и последва още едно 15-минутно преместване на началния час. Следващите две излизания на сейфти кар доведехо до още четвърт час и след това допълнителни 5 минути отлагане.

Това отново стана причина за обсъждането разумно ли е подобно изместване на часовете за уикенда в Малайзия. Причината по принцип е часовете на излъчване в Европа да са малко по-удобни за зрителите на Стария континент. Логиката обаче винаги се подлага на съмнение при подобни ситуации като днешната.

Отборите поне приеха нещата с чувство за хумор. Мерцедес съобщиха за последни „настройки” по техните F1 W05:

Сваляме гумите, слагаме плавници.

Форс Индия заявиха, че обмислят да сменят квалификацията с каране на моторни лодки и т.н.

Това време променя всичко, но отборите са в една и съща ситуация. Останалите отбори понастигат Мерцедес, които обаче все още имат сериозно предимство. Ние бележим прогрес, трудим се упорито и знаем, че имаме необходимите ресурси, за да успеем. Всичко във Формула 1 се променя страшно бързо. На нас ни е нужно по-добро представяне на правите, което вероятно ще отнеме известно време (докато го постигнем). Дъждът малко поизравнява нещата – коментира шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Той допълни, че най-големият проблем при подобни условия е видимостта – пилотите просто не виждат къде карат. Спортният директор на Пирели Пол Хембри пък бе на мнение, че ако дъждът спре, то условията ще станат приемливи за каране в рамките на 20 минути.