Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят: И аз можех да спечеля състезанието, ако карах за Ред Бул

Квят: И аз можех да спечеля състезанието, ако карах за Ред Бул

43
0

Данил Квят заяви, че е щял да победи в състезанието за Гран При на Испания, ако от Ред Бул не са го били пратили в малкия си отбор – Торо Росо предишната седмица. Мястото на руския пилот бе взето от Макс Верстапен, който спечели още в дебютното си състезание за екипа от Милтън Кийнс. Той използва оказалата се по-правила стратегия с 2 спирания в бокса спрямо 3 за Рикиардо и Фетел, а на края не допусна Кими Райконен да го изпревари.

Според Квят, той е щял да направи същото и на въпроса какво мисли за успеха Верстапен, Данил отговори: „Честно казано, не ми пука. Сега си върша моята работа в новата ми кола. Разбира се, че ме кара да мисля, че съм имал потенциала да го направя. Просто показва, че сме го можели. Това е“.

В състезанието Квят донесе само една точка на Торо Росо, финиширайки 10-и, докато съотборникът му Сайнц завърши 6-и: „Нямах никаква увереност в спирачките. С нова кола винаги е трудно. Спрях прекалено рано при първи завой и разбира се, ме изпревариха няколко пилоти. След това бях затиснат между другите…просто лош късмет в първата обиколка. После трябваше да върна две позиции след колата за сигурност, което също не помогна.“