Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят най-бърз във втората тренировка, отново силен дъжд над Сузука

Квят най-бърз във втората тренировка, отново силен дъжд над Сузука

26
0

Дани Квят с Ред Бул беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Япония, която отново се проведе при силен дъжд и мокра писта. Руснакът изпревари с 0.023 сек Нико Розберг с Мерцедес. Трети остана лидерът в шампионата Люис Хамилтън с другия болид на „Сребърните стрели“. Челната петица допълниха Даниел Рикиардо от Ред Бул и Себастиан Фетел с Ферари.

Сесията започна на не много мокра писта и пилотите сложиха гумите за средно мокро – интермедия. Именно с тях Квят записа и най-доброто постижение за сесията 1:48.277 сек, което остана и най-доброто за деня, като е по-добро с повече от секунда от това на Сайнц от първата сесия. След това обаче валежът отново се усили и всички поставиха гумите за изцяло мокро.

Пилотите започнаха масово да допускат грешки и да излизат извън пистата. Сред тях бяха Верстапен, Рикиардо и Фетел. Някои дори, като Дженсън Бътън и Маркус Ериксон, се оплакаха от аквапланинг дори на правите. Шведът майсторски успя да овладее колата си, която се поднесе неочаквано след излизането от завой №2. С оглед на това си е малко чудо, че тренировката премина без сериозни инциденти.