Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят се надява да се приспособи бързо в F1

Квят се надява да се приспособи бързо в F1

24
0
Данил Квят

19-годишният Данил Квят се надява да се приспособи бързо към Формула 1. Руският тийнейджър ще дебютира догодина с екипа на Торо Росо и се надява новите правила да му дадат шанс да влезе по-бързо в чак.

Квят идва в тима от GP3. Той е част от програмата на Ред Бул за млади пилоти и бе предпочетен пред смятания за фаворит за освободения от Даниел Рикиардо кокпит Антонио Феликс да Коща.

Руснакът вече има няколко излизания на писта с болида на Торо Росо за приключилия скоро сезон 2013 г. във Формула 1. Целта на отбора бе да му се помогне точно с аклиматизирането. Самият Данил признава, че догодина никак няма да му е лесно, но влизането в сила на новите технически правила може да е от полза за по-бързата му адаптация.

Някои неща направо се рестартират, но Формула 1 си е Формула 1 – колите са си много мощни и бързи. Затова от една страна промяната ще помогне, но спортът си остава сложен. Догодина ще има много нови правила. Ще трябва да се учи колкото се може по-бързо, но не смятам, че това ще е особен проблем. Просто трябва да намерим решение, което е по-добро от тези на останалите и се надявам да сме на ниво – коментира Квят пред Скай Спортс.

Младежът планира да подходи към сезон 2014 старт за старт, като внимава и за цялостната картина около себе си:

Не бих казал, че броя дните (до първото състезание) – това би бил погрешен подход, не бива да се прави така. Върху всяка надпревара трябва да се работи по отделно, но не може да се мисли само за един-единствен старт. Виждам нещата в дълбочина. Предизвикателството е голямо, но нямам търпение за него.