Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят става резервен пилот в Алпин

Квят става резервен пилот в Алпин

1030
0
Данил Квят
Данил Квят; снимка: Алпин

Данил Квят се присъединява към тима на Алпин като резервен пилот, стана ясно след представянето на новия Алпин А521. 26-годишният руснак загуби в края на сезон 2020 титулярното си място в Алфа Таури. Тимът от Фаенца предпочете да привлече Юки Цунода.

Квят има в кариерата си 110 надпревари във Формула 1, три подиума и общо 202 точки. Състезавал се е за Алфа Таури, Торо Росо и Ред Бул Рейсинг. Гуаню Жу остава като тест пилот в Алпин.

„Радвам се да стана част от семейството на Алпин“, каза Квят. „Отборът постигна наистина страхотни резултати през миналата година и е много напреднал. Развитието на екипа бе силно и целта ми е да допринеса за напредъка. Ще се постарая опитът ми да е от полза на тима.“

Главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси допълни, че през кариерата си Данил си извоюва репутация на бърз пилот.

„Радваме се да посрещнем още един решителен и талантлив състезател в редиците си в началото на първия си сезон като Алпин“, каза Роси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniil Kvyat (@danydk1)

Жу започва трети сезон като пилот в академията за млади таланти на френската компания.

„За втора година ще съм в ролята на тестови пилот, след като бях развоен такъв през 2019-та. Това означава, че ще имам възможност да допринеса за прогреса на тима, продължавайки да се стремя към F1. Старая се да помагам и на пистата, и на симулатора в Енстън. Отборът ми гласува огромно доверие и искам да им се отплатя като допринеса за развитието на болида през сезона“, каза още той.