Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус ще обяви по-ниски загуби за първата половина на 2014 г.

Лотус ще обяви по-ниски загуби за първата половина на 2014 г.

32
0
бокс,гараж,Лотус

Тимът на Лотус във Формула 1 ще обяви, че е намалил загубите си за първата половина на 2014 г. до 6 милиона британски лири. Отборът иска да си стъпи на краката и да се върне в битките в челото, където бе само допреди година.

– Целта ни за догодина е да финансова стабилност и да разполагаме с достатъчно добър автомобил – заяви главният изпълнителен директор Матю Картър.

Чистата загуба на Лотус е 823 000 паунда. Останалата сума до 6 милиона е натрупана от обезщетения за освободени служители (1,3 млн.), амортизация (3 млн.) и приблизително 1 милион лихви. За финансовата 2013 г. загубите са на стойност 64 милиона паунда.

– Проектът ни за 2015 г. изглежда много добре. Водим преговори за задвижващите системи за догодина – допълни Картър.

За Лотус се смята, че има договорка с Мерцедес за двигатели и допълнителни системи за следващия сезон. До момента обаче няма официално потвърждение за сключен договор. Смята се, че тимът от Енстън може да спечели до секунда на обиколка със задвижваща система на щутгартския концерн.

Лотус е осми в класирането при конструкторите след 13 кръга от шампионата. Тимът има едва 8 точки в първенството досега. Развитието на болида Е22 закъсня в началото на годината заради проблеми с финансите и се наложиха съкращения. Според Картър обаче това няма да се отрази на конкурентоспособността на отбора в дългосрочен план. В Енстън в момента работят около 470 души.

– Лесно е да виним Рено за всичко на пистата, но случаят не е такъв. Очевидно изостанахме сериозно още в началото на сезона. И ако трябва да съм брутално честен, то ще кажа, че не бяхме на ниво като аеродинамично развитие по време на самия сезон. Изостанахме и така и не наваксахме разликата – каза още Картър.