Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус обяви и втория си пилот за 2016 г., Джолион Палмър замества...

Лотус обяви и втория си пилот за 2016 г., Джолион Палмър замества Грожан

41
0

Екипът на Лотус обяви, че Джолион Палмър ще замести отиващия в екипа на Хаас Ромен Грожан. Така младият англичанин ще е съотборник на Пастор Малдонадо, чието оставане вече бе потвърдено от отбора.

„Разбира се, че съм изключително радостен, че през 2016 г. ще карам във Формула 1“, заяви Палмър. „Лотус ми дадоха отлична възможност през този сезон и аз съм много благодарен на отбора за подкрепата им в моето развитие. То достигна ниво, което им даде сигурност, че може да разчитат на мен през следващия сезон. Научих много от своята работа като тест- и развоен пилот. Надявам се да покажа това през 2016 г.“

24-годишният пилот спечели през 2014 г. титлата в GP2 с екипа на DAMS. Той е син на бившия пилот от Формула 1 Джонатан Палмър, който между 1983 и 1989 г. записа 82 състезания за екипите на Тирел, Заксспийд, RAM и Уилямс. Той ще е третият син на бивш пилот в решетката през следващата година заедно с Нико Розберг и Макс Верстапен.

„Видяхме, колко усилено и с какъв талант той (Палмър – б.а.) свърши своята за нашия тим през тази година“, обясни собственикът на отбора Жерар Лопес. „Освен че върши чудесна работа зад волана Джолион е и много интелигентен човек. Смятаме, че той ще е важно попълнение за нашия отбор. Той заслужи своя шанс. Всички в Енстън чакаме с нетърпение да видим неговия дебют през следващата година.“

Какво означава привличането на Палмър при планираното придобиване на отбора от Рено все още не е ясно. Смяташе се за сигурно, че при завръщането на френската фирма ще се заложи на привличането на френски пилот. След публикуваното официално намерение за закупуване от страна на Рено преди повече от месец все още няма окончателна сделка, гарантираща завръщането на фирмата със собствен отбор.