Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Условията бяха екстремни, не можех да загрея гумите, обясни Льоклер

Условията бяха екстремни, не можех да загрея гумите, обясни Льоклер

184
0

Новият пилот на Заубер Шарл Льоклер обясни колко тежки са били условията днес по време на втория ден от тестовете на пистата Каталуня край Барселона. Заради ниските температури той не е могъл да ги загрее, а като цяло условията са били екстремни и уникални, каквито няма да има никъде през сезона.

„Пистата беше много студена и хлъзгава, каза роденият в Монако пилот. – Колата се пързаляше навсякъде. Следобед имах по-добра сесия и търсех лимита на колата. Условията днес бих казал, че бяха уникални, тъй като през време на сезона никъде няма да е толкова студено. По време на деня изпробвах всички процедури за F1 и съм доволен.

Работих по баланса на колата също така. Не мога да сравнявам новия асфалт с предишния на Каталуня, тъй като на стария съм карал с болид от Формула 2, но не и F1. Беше трудно да загрея гумите при тези ниски температури. Имаме добра база по отношение на колата и трябва да надграждаме на нея.”

Шарл заяви още, че се е завъртял на 4-и завой, тъй като е натиснал твърде много при влизането в завоя и е изпуснал колата. Като цяло в следобеда той е можел да натиска повече на лимита и да натрупа повече важна информация за представянето на колата.

Той обясни, че колата е различна спрямо миналогодишната, като освен новoто шаси, задвижващата система е най-новата на Ферари спрямо тази от 2016 г. в миналогодишния автомобил. Според него обаче при тези екстремни условия е било трудно да се направи точно сравнение.

Льоклер каза още, че не е имал проблеми с видимостта с halo, а освен това обясни, че продължава да живее в Монако и няма намерение да се мести в Швейцария, за да бъде по-близо до тима си. Той каза, че познава трасето в Монако добре, но повече има опит, ходейки на училище по него, отколкото със състезателен автомобил.