Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус със срок до 7 декември да се издължи на британската хазна

Лотус със срок до 7 декември да се издължи на британската хазна

43
0
Лотус

След като днес Рено показа своето писмо за намерение (Letter of Intent) да закупи екипа на Лотус, сега излезе и решението на съда в Лондон. Оказа се, че именно писмото е било сериозен аргумент пред съдията за ново разсрочване на плащания по настоящите дългове, въпреки че поемането на отбора е далеч от финализиране.

Пред съда екипът на Лотус трябваше да обясни, как смята да плати задълженията към Британската финансова служба (HMRC), след като делото вече два пъти бе отлагано. Благодарение на пари, които най-вероятно идват Рено, сега съдът реши да даде на отбора време до 7 декември да оправи дълговете си с хазната. Ако обаче задълженията към други ищци не бъдат погасени, екипът отново ще е заплашен с фалит.

На пистата Сузука отборът не успя да заплати сумата от 30 хил. евро за наем на своята хоспиталити зона и механиците на екипа трябваше да бъдат приютени от Бърни Екълстоун в Падок клуба. В Белгия отборът бе посетен от съдия изпълнител и в последствие трудно успя да си тръгне от страната. В Унгария пък гумите от Пирели закъсняха заради задълженията на Лотус към италианците.

Публикуваното днес писмо за намерение далеч не значи, че ще се стигне до поемането на отбора от Рено. Основна предпоставка за това е заплащането на допълнително пари от страна на Бърни Екълстоун към Рено като производител с исторически принос към Формула 1. Именно тези преговори все още не са финализирани. Последното решение ще е на шефа на концерна Карлос Гон.