Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис просто бе по-бърз през целия уикенд, заяви Лауда

Люис просто бе по-бърз през целия уикенд, заяви Лауда

27
0

Люис Хамилтън бе по-бърз целия уикенд и логично имаше предимство, заяви категорично Ники Лауда след края на днешното състезание в Китай.

В типичния си стил австриецът бе пределно откровен, че няма нищо учудващо в недоволството на Нико Розберг от това, че англичанинът бил по-бавен в даден етап от надпреварата.

„Ако той бе начело, щеше да има същите приказки от другата страна”, каза Лауда. „Люис бе по-бърз във всички тренировки, спечели първата позиция и имаше възможността да контролира цялото състезание. И двамата имаха по-силни моменти и спадове. Нико опита всичко, но Люис просто бе отпред.”

Австриецът открито спря в падока на няколко пъти пред групи от журналисти и не се притесни да говори с тях, докато спортният директор на Мерцедес Тото Волф така и не се появи на планираната вечерна среща с представители на пресата.

Според Лауда отношенията между двамата пилоти не са различни и няма да се променят, като Нико е пилот, който за седмица е в състояние да остави станалато зад гърба си и да опита всичко отново.

Ники бе откровен още, че в Бахрейн само след седмица картината отново може да се промени, както бе в Малайзия: „Страхувам се, че там нещата отново могат да се обърнат, защото ще е много по-горещо, 33 градуса и гореща писта. Днес видяхте как Мерцедес направиха по 3 обиколки повече от Ферари, но там ситуацията може и да не е тази.”