Начало Автомобили Литекс Моторс стартира продажбата на автомобилите си в Румъния

Литекс Моторс стартира продажбата на автомобилите си в Румъния

54
0

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс” стартира износ на автомобили за Румъния. Вчера в северната ни съседка бе подписан договорът за сътрудничество с румънския вносител Alexandros Motors.

Това е поредната крачка към разширяване мрежата от партньори на „Литекс Моторс” в Централна и Източна Европа  и утвърждаване на марката Great Wall. Автомобилите произведени в България, вече се предлагат в Италия, Македония и Сърбия.  Компанията очаква значителен ръст на продажбите зад граница, като планира и сериозно навлизане на пазарите в Словакия и Унгария. 

От румънската компания оценяват като ключово партньорството си с „Литекс Моторс” и възможността да наложат автомобилите Great Wall, които отговарят на всички изисквания за вредни емисии на ЕС и предлагат отлично качество на достъпни цени, подходящи за европейския пазар. От особено голяма важност е и близостта на производителя до точката на продажба – доставката на превозните средства ще се извършва в много по-кратък срок, което е важно предимство за крайния потребител, коментират от  Alexandros Motors.  Това споразумение поставя нов етап в развитието на европейския автомобилен пазар, допълват от румънския вносител.

„Литекс Моторс” ще стартира износа за Румъния с модерния SUV автомобил Great Wall H6 и надеждния пикап Steed 5, като и двата модела ще се предлагат с бензинови и дизелови двигатели. Мрежа от 20 дилърски предствителства, разположени в най-големите румънски градове, ще осигурява дистрибуцията и поддръжката на автомобилите произведени в България.

Alexandros Motors има дългогодишен опит в дистрибуцията и продажбата на нови и употребявани автомобили. Румънската компания е ексклузивен представител на King Long – автобусен производител и Shangli – производител на мотокари.

Сътрудничеството между „Литекс Моторс” и Alexandros Motors ще доведе до значително увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар и едновременно с това ще засили присъствието на автомобилния производител в Централна  и Източна Европа.