Начало Други Лефтеров: Не очаквах да спечеля DTC, целта за 2017 г. е ендуранс

Лефтеров: Не очаквах да спечеля DTC, целта за 2017 г. е ендуранс

54
0

Младата звезда на българския автомобилен спорт Павел Лефтеров призна, че изобщо не е очаквал да се бори за титлата в в немския автомобилен шампионат DTC (DeutscherTourenwagen Cup) в клас Production 2.0 с автомобили Volkswagen Scirocco R. Павел стартира участието си в него по-късно, като пропусна първите 3 кръга.

След това обаче записа общо 6 победи варненецът успя да се пребори за короната, като записа 2 първи места в последния уикенд на пистата Спа в Белгия. На Спа Павел води оспорвани битки с основните си конкуренти за титлата Матиас Майер, братята Хайко и Томас Луш, както и с Грамс, който се включи в последните 3 кръга. Той обаче спечели и двете състезания, като още няма загуба на пистата Спа.

Днес той се завърна в България, като бе посрещнат на ВИП-а на летище София от заместник-министъра на спорта Асен Марков, президента на Българската федерация по автомобилизъм Владимир Илиев и легендата на автомобилния ни спорт Илия Чубриков.

„Започнах сезона с 2-3 състезания по-късно и въобще нямах никакви амбиции за първата позиция, каза Павел при завръщането си. – Надявах се да съм в топ 3 и ако се бях класирал там щях да съм щастлив. Но след всички победи, които пожънах, събрах доста точки. И амбицията ми беше в последните състезания да натискам още по-здраво. И в крайна сметка това даде резултат. Взех 6 победи и 6 пъти чухме българския химн, което е повод за гордост.“

Плановете на Лефтеров за следващия сезон е да премине в шампионат за издръжливост, тъй като неговата крайна цел е да стигне до 24-те часа на Льо Ман. А пътят към него са ендуранс състезанията. „Още нямаме конкретна серия, с която да сме се захванали, коментира още Лефтеров. – Всичко зависи от бюджета ни, от късмета също така, и да се опитаме да постигнем същите резултати.“