Начало Moto News Лоренцо:Неделя ще е последният ден, когато ще се кача на М1. Ще...

Лоренцо:Неделя ще е последният ден, когато ще се кача на М1. Ще е наистина странно усещане

55
0

Хорхе Лоренцо се подготвя за последното си състезание с Ямаха преди да премине в Дукати за следващия сезон в MotoGP. Финалният старт от тазгодишния календар ще се проведе през предстоящия уикенд във Валенсия (Испания). Пилотът заяви, че ще му е трудно да се сбогува с тима след девет успешни години.

„Сезонът почти приключи и пристигнахме във Валенсия, от където имам някои добри спомени – особено от миналия сезон, когато успяхме да постигнем целта си и отново да спечелим титлата”, сподели Хорхе. „Надпреварата ще е много специална. Изживях много емоции с Ямаха.”

Пилотът написа специално писмо на тима си, в което казва: „Карам Ямаха в продължение на 9 сезона, но неделя ще е последният ден, когато ще се кача на М1. Ще е наистина странно усещане. Изкарах една трета от живота си тук.

Искам да благодаря на Ямаха и в частност на Лин Джарвис за това, че ми даде шанса да вляза направо в заводски тим, когато бях на 19 години и не бях спечелил дори първата си титла в 250 куб. см.

Бих искал да отбележа още привързаността и усилията на механиците ми, както и на японските инженери, които винаги ми даваха мотоциклет за победи. Благодаря на всички!

Напускам Ямаха с високо вдигната глава и с ясното съзнание, че давах най-доброто от себе си още от първия си старт през 2008 г. Гордея се с всичко изживяно в тима, тъй като то ме направи по-добър пилот и човек.

От следващата година ще съм изправен пред нови предизвикателства, но имам една последна цел в Ямаха: да се опитам да спечеля последния старт за сезона. Това би бил много красив подарък на раздяла за онези, които вярваха в мен.”

Лоренцо има три победи във Валенсия – от 2010, 2013 и 2015 г., като в последния случай спечели третата си титла в MotoGP.

„Бих искал да завърша сезона по възможно най-добрия начин, а това означава с победа. Ще сторя всичко по силите си, за да спечеля и ще се постарая да взема третата позиция в първенството”, допълни Хорхе.