Начало Други Луди изпълнения на празника на скоростта в Разлог

Луди изпълнения на празника на скоростта в Разлог

96
0

Високи скорости, рев на мотори и мирис на изпилени гуми. Това е картинката, която се получи в първия по рода си Празник на скоростта, организиран край Разлог. Организатори на събитието са община Разлог, Нисан София и БФАС. На специално подготвеното трасе между трите големи планини – Рила, Пирин и Родопите, се появиха стънтъри, картингисти, пилоти от дрифта и автомобилния спорт.

Стана си истински празник, събраха се над 1000 зрители, а един след друг на трасето излизаха  шампионът на писта за 2013 г. Константин Маршавелов с Мицубиши Лансер Ево 10, звездата от планинския шампионат Дани Живков с най-бързата Ланча Делта Интеграле в България… Григор Григоров – най-младият български шампион този път смени бегачката си с още по-бързия и мощен Нисан GTR. Дилърите на марката от Нисан София показаха за първи път в България на новия Нисан Х-Трейл.  Така че имаше и премира на нов модел. Всъщност беше изложена цялата гама на Нисан.

Други демонстрации направиха кртингистите Юлиян Серафимов-младши с  Ротакс Макс –джуниър. Представител при най-малките машини – МиниBG пък бе 9-годишния Валентин Истатков .  Стънтърите също бяха доста известни – от старозагорския клуб Екстрийм Атак и направиха чудеса със своите мотоциклети. Те като че ли най-много впечатлиха публиката.

Беше теглена специална томбола,  20 щастливци имаха възможност д се повозят на състезателните коли и на Нисан GTR. Утре на трасето ще излязат аматьорите, които ще се състезават с автомобили Нисан GTR. Поканени са собственици на такива автомобили и засега участие са потвърдили над 10 състезатели. Ще има и има специални награди от вносителите на марката Нисан в България.