Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липсата на подиум на Силвърстоун е единственото разочарование в кариерата на Бътън

Липсата на подиум на Силвърстоун е единственото разочарование в кариерата на Бътън

29
0

Дженсън Бътън смята, че липсата на подиум на пистата Силвърстоун в кариерата му във Формула 1 е единственото разочароващо нещо в нея. Пилотът на Макларън се е класирал най-много 4-и и не е успявал да обере овациите на домашната си публика подобаващо след надпреварата.

Този уикенд, освен него, на пистата ще карат още двама британци. Това са Джолион Палмър от екипа на Рено, който за първи път ще се състезава в Гран при на това трасе и Люис Хамилтън, който е печелил състезанието тук 3 пъти.

Дженсън осъзнава, че и тази година няма особени шансове за място в челото, но се надява това да не е последният му шанс: „Мисля, че нямам подиум само от Сочи и от Силвърстоун. Болезнено е. Това е единственото разочарование в кариерата ми. Не знам дали това ще е последната ми година във Ф1 или ми предстоят още много, така че няма смисъл да мисля по въпроса.

Не очаквам да сме 5-и на старта тук (в последствие станала 3-а позиция), както стана в Австрия, освен ако имаме типично британско време със силен дъжд. Силното ни представяне там се дължеше на ниските температури основно, заради които ние се справихме по-добре с гумите, а не толкова на самата работа с гумите.“