Начало Moto News Лоренсо: Ще се боря с Маркес през 2015 г.

Лоренсо: Ще се боря с Маркес през 2015 г.

51
0

Испанският пилот на Movistar Yamaha в MotoGP Хорхе Лоренсо ще предизвика на битка практически непобедимият през този сезон Марк Маркес от екипа на Repsol Honda.

Двукратният световен шампион във висшия клас Хорхе Лоренсо през 2014 г. завърши зле сезона, като за първи път не стана втори от времето на първия си сезон във висшия клас през 2008 г. В началото на годината той имаше проблеми с новите гуми, а после се появиха и други ядове. Самият Лоренсо си призна, че формата му не е никак добре. Сега световният шампион за 2010 и 2012 г. твърди, че знае какво да направи.

Той каза пред своя фенклуб по време на вечеря в Барселона: „Сега тренирам на 70%. От началото на януари започвам подготовка с пълна мощност, за да бъда в най-добрата си форма в началото на сезона. Отначало искам да разпусна, а после започвам да тренирам много упорито. Когато си ставал шампион в MotoGP, искаш непременно да повториш този успех. Второто място е добре, третото – също, но всички ние сме тук, за да се опитаме да спечелим. Знам, че това не е лесна задача, защото Маркес е силен, а в съчетание с машината на става невероятно бърз. Това е много силен тандем. Но аз ще положа всички усилия – физически и психически, ако машината на Yamaha е бърза, да успея да се преборя с Марк.

На празничната вечеря с Лоренсо бяха много фенове от Испания и Италия, а също представители на негови фенклубове от Полша, Япония, Германия и Великобритания.