Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус вероятно ще се бори с Торо Росо и Ред Бул според...

Лотус вероятно ще се бори с Торо Росо и Ред Бул според Перман

31
0
Пастор Малдонадо

Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо ще потеглят в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 – Гран при на Австралия – от девета и десета позиция на стартовата решетка. Точно преди 12 месеца първият бе 21-ви на грида (последен, премести се с място напред заради последвало наказание за Естебан Гутиерес), а на втория стюардите трябваше да разрешат да стартира в надпреварата, тъй като изобщо не даде време в квалификацията.

Оперативният шеф на Лотус Алан Перман заяви, че тимът е изпълнил целта си за квалификацията, която бе класиране на колите в Q3. „Очакванията ни обаче малко се промениха, тъй като бе възможно и да сме малко по-напред на грида. Но в никакъв случай не сме недоволни от постигнатите резултати. По време на квалификацията имаше значителни промени в температурите и изглежда понижението им ни повлия повече, отколкото на съперниците”, допълни той.

Според Перман Лотус вероятно ще се бори с Торо Росо и Ред Бул: „Състезателните симулации от петък сочат, че бихме могли да водим битка с тях. Може да се получи интересна надпревара.”

Грожан отбеляза, че е много щастлив пак да се класира в Q3 и е особено доволен за всички в екипа, трудили се така упорито през последните 12 месеца. „Още от зимните тестове знаехме, че разполагаме с добър автомобил и днес бяхме в голяма степен на позицията, която очаквахме. Разликите са малки – ако бях с 0,2 сек по-бърз в обиколката си, щях да съм седми на грида. Смятам, че като цяло можем да сме доволни от свършеното. Дългите ни серии от обиколки изглеждаха добре, така че да видим какво можем да сторим утре”, каза още той.

Малдонадо също каза, че класирането в топ 10 е хубав резултат: „Положително е да мислим, че дори бяхме в състояние да се класираме по-напред. Загубихме обаче малко темпо в последната квалификационна сесия. Окуражаващо е как започваме сезона. Намираме се в много по-добра позиция в сравнение с миналата година. Стискам палци с надежда за добро състезание утре.”