Начало Рали Льоб няма планове за повече WRC стартове тази година

Льоб няма планове за повече WRC стартове тази година

37
0

Деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб не планира повече кръгове от световния рали шампионат тази година. Французинът участва в първата надпревара в Монте Карло като част от работата си за промотиране на марката DS. Той водеше сериозен двубой със сънародника си Себастиен Ожие за първата позиция, но в края на втория ден удари своя DS3 WRC и счупи задно ляво окачване. Льоб продължи след това по Рали 2, като в крайна сметка финишира осми.

Завръщането му дори в само един кръг от първенството бе очаквано с нетърпение и посрещнато с огромен ентусиазъм. Самият Льоб сподели, че участието е било истинско удоволствие за него. Това бе първото му WRC състезание от рали Франция през 2013 г.

– Засега нямам планове за повече WRC стартове. Но беше истинско удоволствие! Успяхме да намерим правилното темпо, а DS3 WRC бе страхотен. Когато стартирахме в първата отсечка, с Даниел (Елена – навигаторът му, б.а.) се почувствахме все едно никога не сме си тръгвали! Бях много приятно изненадан от това усещане, а времената ни бяха добри от самото начало. Въпреки това първите два дни бяха наистина труди. Трябваше обаче да натиснем, тъй като се оказахме 14-ти в стартовия ред. Условията не бяха в наша полза и малка грешка ни струва скъпо. Но това не отнема нищо от радостта, която изпитахме. Имахме страшно много прекрасни моменти. Беше страхотно изживяване – обясни Себастиен.

Льоб сподели по време на уикенда, че му липсва усещането от преминаването на отсечките:

– Това е единствената дисциплина, в която караш единствено със собствените си възприятия. Можеш да се пързаляш и това е страхотно, това бе животът ми много дълго време. След това трябваше да възприема напълно различен стил на управление и беше разкошно да си върна част от старата рутина.

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон благодари от името на целия тим на Льоб и Елена за това, че се съгласиха да участват в рали Монте Карло.

– Те се изправиха с решимост и изключително спокойствие срещу предизвикателството, което представляваше рали Монте Карло след 14 месеца отсъствие. И показаха, че не са загубили нищо от таланта си, като спечелиха най-много етапни победи – пет, а DS3 WRC взе общо 8 отсечки от общо 14 – добави той.