Начало Други Лада се връща с Гранта Спорт в WTCC на Хунгароринг

Лада се връща с Гранта Спорт в WTCC на Хунгароринг

238
0
лада,Лада Гранта Спорт

Завръщането на Лада в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) ще бъде в петия кръг от тазгодишното първенство, който ще се проведе на пистата Хунгароринг до Будапеща. Гранта Спорт вече е готова за надпревари, а зад волана й ще е пилотът Джеймс Томпсън.

Лада се включи в WTCC преди три години, като през 2008 и 2009 г. участва с моделите 110 и Приора. Сега ще е част от надпреварите в Унгария и на Портимао, като целта е подготовка за пълен сезон през 2013 г.

Гранта Спорт е дело изцяло на Лада Спорт. Двигателят е турбо, 1,6 литра и е произведен от Орека във Франция.

Томпсън пък е двукратен шампион на Великобритания при туристическите автомобили. Има 4 победи в WTCC в кариерата си и точно той взе първите точки за Лада с Приора на пистата Имола през 2009 г.

Понастоящем екипът работи в база на Орека на Маникур във Франция. там колата се подготвя за първия си тест преди излизането на писта в Унгария.

Всички сме много развълнувани в навечерието на изпитанията и първите стартове. Доволни сме, че се връщаме в WTCC. Автомобилът изглежда добре и очакваме да сме конкурентоспособни. Орека току-що приключиха тестовете на мотора и той също е силен. За съжаление проектът стартира едва през януари и програмата ни е крайно сгъстена, което означава, че нямаме време за нормални тестове – коментира шефът на тима Виктор Шаповалов.