Начало Автомобили Lamborghini Embolado

Lamborghini Embolado

40
0

За тeзи, които смятат, че стилът на Lamborghini е станал прекалено мек, откакто марката е собственост на Audi, препоръчваме да се запознаят с прототипа Lamborghini Embolado – автомобил, чийто стил е толкова агресивен, че всеки би ви разбрал дори и да се разтреперите, като го видите.

Идеята принадлежи на италианския студент по дизайн Лука Серафини, който е бил вдъхновен от испанския фестивал Toro Embolado, което означава „бик сред топки” – събитие, при което топки от запалителен материал са закрепени за рогата на бика и биват съответно запалени. След това бикът се пуска да ходи свободно по улиците нощем. Серафини твърди, че името е било първата стъпка след създаването на прототипа. Италианецът дори е направил и версия Superleggera, сходна като идея с наскоро представения Gallardo Superleggera.

Работата върху Embolado доближава Серафини до мечтата му да работи за Lamborghini, въпреки че на него не му е чужда работата върху италиански суперспортисти, след като той разработи и прототип на базата на Ferrari Dino. Тук идва моментът, в който трябва да се спомене, че Серафини е роден в Модена, и буквално е закърмен с духа на автомобилната екзотика. Дизайнът на колата е уникален, с което гарантира, че минувачите ще се обръщат, щом видят Embolado.

Последното произведение на италианския студент е базирано на Gallardo, но сякаш доста напомня на по-старите модели на Lamborghini, които изглеждат в движение дори когато стоят в покой. Много е вероятна появата на подобен модел на Lamborghini, който да се превърне в силен конкурент на гореспоменатото Dino на Ferrari.