Начало Автомобили Lamborghini Gallardo Spider

Lamborghini Gallardo Spider

83
0

Lamborghini представиха своя чисто нов открит вариант на базата на Gallardo LP560-4. Наречен Spyder, новият кабриолет изцяло копира профила на „стандартния” Gallardo LP560-4, като се изключи елементът с мекия сгъваем покрив.

Покривът се вдига или сваля за впечатляващите 20 секунди. Когато е вдигнат, Lamborghini твърдят, че техният нов Gallardo LP560-4 Spyder ще може спокойно да достига максимална скорост от 324 км/ч.

За да се различава допълнително от coupe версията на Gallardo, дизайнерите са добавили и малко променени предни светлини с LED детайли и дневни LED светлини. Също така нова е и камерата за задно виждане, разположена върху задния спойлер.

Колата е с дължина от 4.34 метра, широчина от 1.9 метра и височина от 1.18 метра. Масата възлиза на 1 550 кг. Същевременно мощността е 552 к.с., докато максималният въртящ момент е 540 Нм. Всичко това идва от 5.2-литровия V10 на вашия LP560-4. Новият Spyder ще ускорява до 100 км/ч за около четири секунди – с 0.3 секунди по-бавно в сравнение с варианта с твърд покрив.

Gallardo LP560-4 Spyder стандартно идва оборудван с шестстепенна e-gear секвенциална трансмисия, която (както и при coupe модела) идва с някои промени, така че да препраща допълнителна мощност и въртящ момент към по-леката и по-ефективна система 4WD Viscous Traction. Твърдостта на шасито и компоненти от спирачната машина също са били подобрени.