Начало Автомобили Lamborghini интегрира Alexa в Huracan EVO

Lamborghini интегрира Alexa в Huracan EVO

111
0

„Alexa, включи отоплението!” – тази команда вече е възможна в едно Lamborghini, тъй като гласовата услуга на Amazon ще е налична в гамата на Huracan EVO от тази година. Първият модел с Alexa е част от експозицията на международното изложение за новости в областта на електрониката Consumer Electronics Show (CES), което се провежда понастоящем в Лас Вегас, САЩ.

Lamborghini въвежда за първи път подобна инфотейнмънт система с дигитални услуги в супер спортен автомобил

Шофьорът ще може да контролира през Alexa функции като климатика, вътрешното осветление, затоплянето на седалките. Системата ще е интегрирана дори в LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) настройките на автомобила, който е със задвижване на четирите колела. По този начин автомобилният производител от Сант’ Агата извежда възможностите за гласов контрол в такъв тип модел на съвсем ново ниво. Водачът ще може да осъществява обаждания по телефона, да получава насоки, да пуска музика и аудиокниги, да проверява новини и времето и т.н.

Alexa освен това работи с множество други устройства и броят им постоянно се увеличава. С проста гласова команда шофьорът ще е в състояние да контролира термостати и светлини например директно от автомобила си. Lamborghini и Amazon освен това работят по подобряване на свързаността и интеграция на Amazon Web Services (AWS) в автомобилите на марката.

„Huracan EVO е изключителна кола. Такъв тип свързаност обаче дава възможност на шофьора да се съсредоточи върху карането и да се наслади на изживяването от управлението на едно Lamborghini”, коментира председателят и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini Стефано Доменикали. „Марката ни формира бъдещи тенденции. Ние сме първият автомобилен производител, който ще предостави гласов контрол през Alexa.”

„Желанието ни е тази система да се превърне в неразделна част от изживяването зад волана”, допълни вицепрезидентът на Alexa Auto в Amazon Нед Курик.

Huracan EVO Coupe и Spyder бяха представени през 2019 г.

С нов дизайн за подобрено аеродинамично представяне, колата разполага с 5,2-литров, V10 атмосферен двигател. Мощността е 640 к.с. (470 kW) с 600 Nm въртящ момент при 6500 об/мин. Моделът тежи 1422 кг, а съотношението тегло-мощност е 2,22 кг/к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,9 секунди, а за 9 секунди се достигат 200 км/ч. Спирането от 100 км/ч до 0 отнема 31,9 метра. Максималната скорост е над 325 км/ч.