Начало Автомобили Lamborghini планира да представи SUV-а Urus през 2017 г.

Lamborghini планира да представи SUV-а Urus през 2017 г.

48
0
Lamborghini Urus

Lamborghini планира да започне производство на SUV-а Urus след три години – през 2017 г. Това е първият модел на марката в този сегмент от Rambo Lambo от средата на 90-те години на миналия век.

Очакванията са да представим SUV-а през 2017-та. Пазарът на луксозни возила в този клас би трябвало да продължи да расте – коментира главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефан Винкелман.

Компанията спря модела LM002 SUV, познат повече като Rambo Lambo, през 1992 г. Основната причина бе неуспех в намерението да се правят военни автомобили. Прототип на бъдещия Urus бе показан през 2012 г., когато Винкелман заяви, че той може да има 3000 продажби на година.

CEO-то на бранда допълни по време на автомобилното изложение в Детройт също така, че доставките на спортния Huracan (който замества Gallardoв гамата) трябва да стартират през втората половина на 2014-та. Според него пазарът в Северна Америка вероятно ще отбележи тази година леко повишение, а този в Европа – стабилизиране или известен спад.

Bentley и Porsche, които също са в състава на Volkswagen Group, добавят нови SUV-ове в гамите си. Първият бранд получи разрешение миналата година да разработи кросоувър, който ще представи през 2016 г. Porsche пък започва да продава през април своя Macan, като той ще допълни по-големия Cayenne.