Начало Автомобили Lamborghini Urus ще се произвежда в завода на Volkswagen Group в Словакия

Lamborghini Urus ще се произвежда в завода на Volkswagen Group в Словакия

298
0
Lamborghini Urus

Lamborghini Urus ще се прави в завода на Volkswagen Group в Братислава (Словакия), твърдят запознати източници. SUV-моделът на луксозната спортна марка трябва да влезе в производство през 2017 г.

Ултралуксозният модел ще е създаден въз основа модифицирана версия на платформата MLB на Volkswagen Group, която ще споделя и със следващото поколение Porsche Cayenne. Urus ще се произвежда заедно с Volkswagen Touareg, Audi Q7.

Марките Lamborghini, Bentley и Porsche добавят нови SUV модели в гамите си, за да посрещнат търсенето на подобен тип автомобили от заможни клиенти на пазарите в Китай, Русия и Близкия изток.

Maserati планира представянето на Levante догодина. Rolls-Royce все още не са взели решение дали също да влязат в сегмента.

Lamborghini представи суперколата Huracan (която ще замести Gallardo) на автомобилното изложение в Женева през март. Директорите на бранда се надяват към него да има достатъчно голям интерес. Най-добрата година на продажби досега за марката е 2008 г., когато бяха реализирани 2430 автомобила. За 2013 г. резултат бе 2121 продадени коли.