Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ламборгини може да влезе в F1 при по-ниски разходи

Ламборгини може да влезе в F1 при по-ниски разходи

71
0
Стефано Доменикали
Стефано Доменикали, снимка Ферари

Ламборгини може ад се присъедини към Формула 1 в бъдеще, но това би станало при едни по-различни условия в спорта. Това заяви иизпълнителният директор на марката Стефано Доменикали. Италианецът не е част от Гран при от пролетта на 2014 г., когато бе освободен от позицията си на спортен директор във Ферари. Миналата година той застана начело на Ламборгини, който през годините е снабдявал с двигатели отборите на Ларус и Лижие в периода 1989-1993 г.

„Когато говорите за F1, докосвате една чувствителна част от моето сърце. Но искам да бъда честен – Ламборгини има други приоритети днес и ние трябва да се фокусираме върху тях, заяви Стефано. – Утре? Моторните спортове винаги ще са част от Ламборгини, така че ако платформата ни се смени, отговорът ми ще бъде: А защо не?

За да влезем, са необходими определени нива на разходите. Не говоря просто да участваме, а да бъдем и конкурентноспособни. В момента разходите са доста далеч от това, което искаме ние. Ако има промяна в това отношение, смятам, че е редно да седнем и да помислим.“