Начало Автомобили Land Rover създаде специална колиба за Дядо Коледа

Land Rover създаде специална колиба за Дядо Коледа

55
0

Land Rover се грижи за Дядо Коледа в най-напрегнатия и натоварен месец от годината. Белобрадият старец ще може да се приюти по време на околосветското си пътешествие в специално разработена „колиба”, която се побира в Land Rover Discovery Sport.

В помещението могат да се съберат двама възрастни и да спят при температури като на Северния полюс – до минус 20 градуса по Целзий. Цялото съоръжение се сгъва и събира в компактния SUV, така че е напълно възможно Дядо Коледа да го вземе със себе си тази Коледа.

Инженерите на Land Rover взеха присърце задачата да измислят колибката. Те използват всеки сантиметър от багажника на автомобила (с обем 1698 л), за да сместят дървените компоненти. Жабката, държачите за чаши, дори по вратите са събрани болтчета, гайки и празнични декорации.

Коледната колиба бе тествана от истински планинар – Кентън Куул е изкачил Еверест цели 12 пъти. Той проведе изпитанията при минусови температури и след това я транспортира до тайната й локация с Discovery Sport вместо с шейна.

„Трендът да се живее извън големите населени места се увеличава и единствено Land Rover е в състояние да построи подобна кабинка, позволяваща да отидеш навсякъде”, коментира Куул. „Дизайнът е умно измислен, сглобките са много здрави и цялата колиба е перфектна за пребиваване в отдалечени локации по света.”

Discovery Sport е в продажба от две години и е най-добре реализиращият се модел на Land Rover с над 100 000 продадени коли. Създаден е за активен начин на живот, има голямо багажно пространство и 5+2 места. При планирането на автомобила Land Rover превръща в приоритет мястото за главите, коленете и раменете на шофьора и пътниците, осигурявайки отлично вътрешно пространство, станало възможно благодарение на базата от 2741 мм.

„Искахме да създадем коледна колиба за Дядо Коледа така, както само Land Rover може”, заяви Хелън Али от екипа на проекта. „Просторният Discovery Sport е идеален за подобна цел. Седалките могат да се сгъват чрез натискането на един бутон. Има множество скрити пространства, където да се складира какво ли не. Да създадем съоръжение, използващо всички тези характеристики, бе истинско забавление. Можехме да използваме някой от по-големите модели, но искахме да докажем колко невероятно е „бебето” в семейството на Discovery.”

В проекта участва и датската архитектурна компания LUMO, за да бъде изградена колибата от подходящи материали. Самата мини-хижа има няколко общи черти с моделите на Discovery. Широката хоризонтална врата например е вдъхновена от панорамния покрив на автомобила и от нея се открива уникален панорамен изглед към околността. На покрива има соларна батерия, а лампите и чайникът могат да работят чрез свързване с колата.