Начало Автомобили Land Rover дарява 1 000 000 паунда на Червения кръст

Land Rover дарява 1 000 000 паунда на Червения кръст

66
0
Discovery,Land Rover

На 29 февруари 2012 г. Land Rover произведе Discovery под номер 1 000 000. По повод празника британската компания организира световна експедиция с юбилейния си автомобил.
За 50 дни всъдеходът ще измине 8 000 мили по пътищата на Европа и Азия. Discovery 4 потегли в началото на март от родното си място в Бирмингам, като се очаква на 23 април да финишира на територията на Пекин, Китай, един от най-бързо развиващите се пазари на марката.
Едномилионното Discovery 4 е произведено точно 23 години след представянето на първия автомобил от знаменитата серия Discovery. За този период моделът е спечелил повече от 200 престижни международни награди, като продажбите му нарастват с всяка изминала година.
2011 г. е най-успешната, като на територията на 170 страни са продадени 45 000 автомобила. Discovery 4 е един от най-практичните модели на планетата, признат в световен мащаб. Функционалността на 7-те места, огромното багажно пространство от 2 500 литра, както и уникалната по рода си система за всякакви терени Terrain Response, го правят търсен от онези, които изискват максимума. Този автомобил е символът на британското автомобилостроене. Той перфектно съчетава характеристиките на безупречен 4х4 боец, подобно на легендарния Defender, и безкомпромисния лукс, характерен за Range Rover. Всеки ден 6 000 хиляди души работят неуморно, за да поддържат на изключително високо ниво имиджа на Discovery. Повечето от тях са отдадени на модела вече 23 години, което е истинско доказателство за любов, преданост и истинска работа в екип.
Едномилионното Discovery започва своето 50-дневно приключение с благотворителна цел. Автомобилът ще премине през 13 страни, като във всяка една от тях ще се набират средства, които ще бъдат дарени на международната организация на Червения кръст. Британската компания си е поставила амбициозната цел да събере и дари безвъзмездно 1 000 000 британски паунда, с които да бъде изградена пречиствателна водна станция за 45 000 души в един от най-бедните райони на Република Уганда, разположена в централната част на Източна Африка. Липсата на чиста питейна вода в този регион е основен проблем за страната, като само 2% от населението има щастието да премине 65-годишната граница на живот.
До момента юбилейното Discovery 4 е преминало последователно през Англия, Швейцария, Италия, Австрия и Украйна. Най-голямото предизвикателство за автомобила до момента бе прекосяването на планинските възвишения на Алпите и Карпатите. Благодарение на системата Terrain Response автомобилът е преминал през снежни и заледени участъци, демонстрирайки пословичната проходимост на Land Rover.
Водачът на експедицията Ърнест Лойдъл, бивш участник в световния рали шампионат и в маратона Париж-Дакар, споделя, че е истинско удоволствие за него да управлява един емблематичен автомобил от гамата на Discovery. Подчертава, че е наслада да се разчита на всички съвременни системи за сигурност и безопасност, но изтъква, че човекът винаги ще бъде движещата сила в света. Затова трябва винаги да подхождаме разумно зад волана. „Животът е в нашите ръце. От нас зависи как ще го изживеем. От нас зависи колко ще продължи. Пазете се и не карайте бързо, защото някой ви чака да се приберете у дома“, призовава Ърнест Лойдъл.