Начало Автомобили Land Rover Defender – нов Defender за нова епоха

Land Rover Defender – нов Defender за нова епоха

412
0

Новият Land Rover Defender е специално проектиран за XXI век. Той е интелигентен, готов за всякакви приключения и с изключително ниво на безопасност. Невъзможно е точно този автомобил да бъде сбъркан, но в същото време е изцяло обновен. Притежава известно по цял свят име, а същевременно предлага безкрайни възможности за персонализация така, че да отговаря изцяло на нуждите на собственика си.

Новият Defender стартира с дълга база 110, след което излиза къса база 90, а през 2020 г. ще бъдат разпространени и практичните пътнически модели

Той ще е символът на свободата и приключенията през XXI век, като в същото време остава верен на традицията и 71-годишното наследство на Land Rover.

Сред иновативните функции в купето са монтиран на таблото скоростен лост и опционална трета седалка отпред, която се превръща в подлакътник. Defender 110 предлага 5, 6 или 5+2 места и товарно място зад втория ред седалки до 1075 литра и 2380 литра, когато вторият ред е сгънат. Defender 90 ще може да превозва шест пътника като компактният SUV ще е с дължина на семеен хечбек.

Шасито на новия Defender е три пъти по-здраво от което и да е нормално шаси. Автомобилът е преминал през повече от 62 000 теста по време развитието на проекта. При изпитанията прототипите са преминали милиони километри по най-трудните терени по света, включително драстични промени в температурата – от 50 градуса в пустинята през 3000 метра надморска височина в Колорадо до -40 градуса в Арктика.

В новия модел за първи път се предлага възможност за конфигурация на Defender Terrain Response. Опитните в офроуда водачи ще могат да използват предпочитаните от тях настройки, докато неопитните ентусиасти имат шанс да се доверят на функцията Auto. Дълбочината на газене на автомобила е 900 м.

На сухи участъци усъвършенстваната технология ClearSight Ground View помага на шофьорите да се възползват максимално от способностите на Defender. Тя излъчва на централния екран какво се случва под предния капак на автомобила. Самият Defender се придвижва безпроблемно през градския трафик, катери стръмни върхове, прекосява пустини и издържа на вледеняващи температури.

Новият Defender предлага избор от усъвършенствани бензинови и по-чисти дизелови двигатели

Те гарантират мощност, незабавни реакции, пълен контрол и ефективност. През 2020 г. към гамата двигатели ще се присъедини и Plug-In Hybrid (PHEV).

При представянето налични ще са четирицилиндров P300 и мощен шестцилиндров P400 с ефективната технология мек хибрид. Други опции са двойката четирицилиндрови дизели D200 и по-мощния D240. И двата осигуряват икономия на гориво от 7,6 л/100 км и емисии на CO2 от 199 г/км (NEDC еквивалент).