Начало Автомобили Land Rover представя новия Discovery

Land Rover представя новия Discovery

43
0

Новият Discovery е невероятно привлекателен с несравнима проходимост и технологии като никой друг. Той е проектиран от самото начало да позволи на клиентите на Land Rover да следват начина на живот, който желаят. Резултатът е най-добрият семеен SUV в света.

Новият Discovery въплъщава стремежа на Land Rover да отиде Над и Отвъд (Above and Beyond), като съчетава британска привлекателност с неудържим приключенски дух. Това е автентичен, седемместен SUV с три реда седалки, с ненадмината проходимост и функционалност.

Всекидневната изобретателност е в основата на Discovery за последните 27 години. Новият Discovery отбелязва преминаването от идеята към реализацията с повече от 1,2 милиона клиента с нас на всяка стъпка от пътуването.

Моделът пето поколение се възползва от здравата, безопасна и олекотена, пълноразмерна SUV архитектура на Land Rover, която предоставя несравним комфорт и адаптивност.

Новият Discovery е за цифровата ера. Интелигентни технологии поддържат семейството ви в безопасност, свързано и уверено на всякакви настилки, всякакви терени и при всякакви метеорологични условия, за да сте сигурни, че ще пристигнете.

Гери МакГавърн, главен директор „Дизайн на Land Rover“, каза: „Новият Discovery дава нова дефиниция на големите SUV автомобили. Екипите по дизайн и инженерни решения на Land Rover направиха революция в ДНК-то на Discovery, за да създадат невероятно привлекателен, изключително функционален и неимоверно проходим премиум SUV автомобил. Наистина вярваме, че резултатът е радикална отправна точка в дизайна, която ще въведе семейството на Discovery сред нова, по-широка клиентска база.“

Революционен дизайн

Първоначална идея за новия Discovery даде иновативната концепция Discovery Vision Concept, която показа бъдещата посока за цялото семейство Discovery при дебюта си на Автомобилния салон в Ню Йорк 2014 и представи радикалната отправна точка за най-функционалния SUV на Land Rover. Революционният дизайн придава на Discovery динамичен външен вид с изискани повърхности и прецизно конструирани детайли, създадени да въздействат на клиентите на емоционално ниво.

Интериорът на новия Discovery продължава революцията в дизайна, започната от Discovery Sport, където клиентите могат да избират от гама премиум материали, включително луксозна тапицерия от кожа Windsor и естествени дъбови фурнири.

Ограниченото издание на модела „First Edition“ демонстрира най-доброто от новия Discovery. Само 2 400 броя ще бъдат налични в световен мащаб с ексклузивни характеристики, включително уникални гравирани детайли върху алуминиевите покрития за вратите и таблото, уникални емблеми, смели цветови решения и цялостен пакет стандартно оборудване. 

Опционалният пакет Dynamic Design придава на новия Discovery по-решителен, стремителен външен вид с характеристики като контрастен покрив, атлетичен дизайн на предната и задната броня, луксозна кожена тапицерия и вдъхновени от спорта волан и педали, които го открояват от останалите.

Свързва всяко поколение от семейството

Новият Discovery въвежда за първи път в света технологията Интелигентно сгъване на седалките, която позволява на клиентите да конфигурират наново втория и третия ред седалки с минимални усилия, като използват контролните бутони отзад в автомобила, централния сензорен екран и дори дистанционно чрез приложение за смартфон като част от услугите InControl Touch Pro.

Иновативната функция позволява на собствениците да преподреждат седалките, докато са в магазина и чакат на опашка да платят за големи или обемисти предмети, чрез което автомобилът е идеално конфигуриран да поеме покупките им.

Всичките три реда седалки се предлагат с отопление – отопление и охлаждане за 1-вия и 2-рия ред, а масажната функция се предлага за водача и пътника отпред за оптимален комфорт при дълги пътувания.

Удоволствието от обширния интериор на новия Discovery се постига още по-лесно чрез друга добре измислена иновация на Land Rover. Технологията за автоматично регулиране на височината на достъпа Auto Access Height снижава автомобила с до 40 мм, когато пътниците се готвят да влязат или излязат от автомобила.

Заедно с просторното и гъвкаво разположение на седалките, другият ключ към отличната функционалност на новия Discovery е информационно-развлекателната система InControl Touch Pro на Land Rover. Интуитивната система съдържа голям 10-инчов сензорен екран, разположен високо върху централната конзола, което позволява на дизайнерите на Land Rover да намалят броя превключватели върху конзолата с 1/3 и да постигнат изчистен, подреден външен вид.

Кристално ясни графики и лесни за ползване менюта включват най-новите технологии за навигация и забавление, включително навигация врата до врата, която може да сподели насоките със сдвоен смартфон, за да помогне на клиентите да завършат пътуването пеша. Безпроблемната iOS и Android свързаност се комбинира с дигитална съраунд аудиосистема Meridian с 14 високоговорителя и допълнителен субуфер, както и с 3G WiFi, за да осигури върховното слушателско изживяване, независимо дали възпроизвеждате песни чрез стрийминг онлайн или директно от свързано устройство.

До шест 12-волтови контакта за зареждане гарантират, че новият Discovery е идеално оборудван да отговори на желанията на повечето свързани онлайн семейства, докато цели седем USB порта (до девет, когато е инсталирана развлекателна система за задните седалки) позволяват на пътниците на всеки ред да зареждат своите смартфони и таблети едновременно.

Друга технологична функция за активни семейства е свръхмодерната гривна Активен ключ на Land Rover, която позволява на клиентите да се наслаждават на спорт и активни хобита без да носят стандартния ключодържател. Задържането на водоустойчивия Активен ключ до ‘D’ в логото на Discovery върху задната врата, незабавно заключва автомобила и дезактивира стандартния ключ, който може да бъде оставен вътре за по-голяма сигурност. Това позволява на клиентите свободно да тичат, плуват, яздят или играят без да се тревожат за сигурността на своя автомобил.

Комфорт и проходимост

Новият Discovery запазва добре известната проходимост на всякакви терени на Land Rover, благодарение на комбинацията от отлична офроуд геометрия и модерни технологии, като същевременно подобрява своята всекидневна функционалност.

Пътният просвет е измерен на 283 мм (по-висок с 43 мм), а максималната дълбочина на газене от 900 мм (увеличение от 200 мм) поставя Discovery в свой собствен клас, осигурявайки ненадмината увереност при справяне както с подгизнали писти, така и с наводнени пътища.

Цялостният пакет от офроуд технологии за шофиране гарантира, че отличната проходимост на новия Discovery на всякакви терени е лесна за постигане дори от неопитни водачи. Системата с много режими Terrain Response 2 на Land Rover оптимизира редица настройки, от чувствителността на педала на газта до характеристиките при смяна на предавките, за да отговори на условията на шофиране с едно завъртане на въртящия се селектор – и дори може автоматично да избере оптималната настройка, ако водачите не са сигурни кой е най-добрият избор.

При справяне с особено труден терен функцията All-Terrain Progress Control (ATPC) може да бъде програмирана автономно да поддържа подходяща ниска скорост, избрана от водача. Умната технология позволява на водача да се концентрира единствено върху кормилното управление при преодоляване на препятствията, без разсейване от работа с педалите на газта или спирачката; тя може да бъде използвана и от спряло положение, за да помогне при потегляне по хлъзгави настилки.

Динамиката по пътни настилки е подобрена от доказаната олекотена и издръжлива монокок алуминиева архитектура на Land Rover, която допринася за намаляване на теглото с 480 кг в сравнение със стоманената стълбовидна конструкция. Модерното интегрално задно окачване на Land Rover предоставя отлично управление без компромис с превъзходния комфорт на возията, характерен за поколенията в семейството на Discovery.

Запазена марка на Land Rover, Командната позиция на водача също позволява на клиентите на новия Discovery да се наслаждават на увеличена проходимост с пълна увереност, независимо от пътните и метеорологични условия, чрез осигуряване на отлична видимост.

Тази увереност се простира до капацитета за теглене, който е отличителен белег за всяко поколение Discovery, откакто автомобилът е теглил влак при първоначалното си лансиране през 1989 г. С максимален капацитет на теглене от 3 500 кг (3 720 кг в САЩ), Land Rover са разработили умна технология, за да направят възможностите на Discovery за теглене по-достъпни от всякога.

Advanced Tow Assist е интелигентна разработка, която позволява на водачите да извършват с лекота потенциално трудни маневри на заден ход, когато теглят товарни ремаркета, каравани и  ремаркета за коне.

Дори абсолютно начинаещите ще могат да паркират, като използват умната система, която се грижи за трудното кормилно управление на обратно, необходимо за точно позициониране на ремаркетата при движение на заден ход. Водачът може просто да насочва ремаркето в желаното простанство, като използва въртящия се контролер за системата Terrain Response 2. За да стане маневрирането още по-лесно, откликващите насочващи линии, насложени върху изображението от обърнатата назад камера, се извеждат на централния сензорен екран и снемат стреса от тази иначе трудна задача.

Икономичност без усилия

Новият Discovery се задвижва от икономична гама четири- и шестцилиндрови, бензинови и дизелови двигатели на Jaguar Land Rover, всички съчетани с плавно работеща и откликваща 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Те включват:

Отличеният с награди нов четирицилиндров, 2,0-литров дизелов двигател Ingenium Td4, 180 к.с., е най-икономичният в гамата и предоставя икономия на гориво в смесен цикъл от 47,1 mpg с CO2 емисии от 159 г/км – намаление с 22% спрямо еквивалентния предшественик.

По-мощният четирицилиндров, дизелов Ingenium Sd4 с двоен турбокомпресор произвежда 240 к.с. и впечатляващ въртящ момент 500 Нм с икономия на гориво от 44,8 mpg и CO2 емисии от 165 г/км.

Шестцилиндровата дизелова мощност идва от Td6, 258 к.с., която предоставя 600 Нм въртящ момент за силна динамика, капацитет на теглене и икономичност.

За клиентите, които предпочитат бензин, модерният бензинов 3,0-литров двигател V6, Si6, с компресор суперчарджър и 340 к.с. предоставя 450 Нм въртящ момент, за да осигури спокойна динамика и проходимост.