Начало Автомобили Land Rover Discovery Sport се появи предпремиерно у нас

Land Rover Discovery Sport се появи предпремиерно у нас

36
0

Мото-Пфое представи предпремиерно в България най-практичния и най-компактен Land Rover в света – Discovery Sport. Моделът дебютира пред избрана група журналисти и беше представен лично от Ерик Плос, регионален мениджър на Jaguar и Land Rover за Централна и Източна Европа, а също и от Димо Николов, управител на Мото-Пфое.

Discovery Sport е изцяло нов автомобил, създаден на бял лист хартия и построен от нулата. Той е роден за офроуд и впечатлява с максимално оптимизирани пропорции. Поставя нови стандарти в инженерните технологии по отношение на динамика и използване на вътрешното пространство в купето и изумява с изключително красив, модерен и динамичен дизайн.

Приключенският дух, характерен за Discovery и изобщо за всички автомобили на Land Rover, е пренесен и в интериора на новия Discovery Sport. Той се характеризира с висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола, която пренася премиум излъчването вътре в самия автомобил. С интересни подходи инженерите внедряват просторни и удобни хранилища за съхранение на вещи. Интересно още е, че в новото Discovery Sport има налични цели четири изхода за 12V мощност и шест USB изхода, разпределени по трите реда седалки в автомобила, което подсказва, че в един и същи момент мога да фунцкионират редица електронни устройства. Водачът и спътникът до него отпред могат да се наслаждават още на 8-инчов информационен дисплей с тъчскрийн функция. 

Най-интересното в новия Discovery Sport e, че за първи път в света компактен премиум SUV автомобил дебютира със 7 места. Специално конструираното задно окачване на модела позволява по-добра динамика и поведение и същевременно дава възможност за конфигуриране на просторно и удобно място за втория и трети ред седалки в купето. Това допринася за уникален по рода си комфорт и возия на всякакъв вид терен. Благодарение на подобрената Terrain Response система, патентована от Land Rover, новият Discovery Sport е лидер в класа си по проходимост. Британецът изумява с 600 мм дълбочина на газене, което е непосилно за много други.

Като във всеки един автомобил Land Rover и в новия Discovery Sport сигурността на пътниците е абсолютен приоритет. Автомобилът е снабден с първокласни въздушни възглавници от ново поколение, автономна спирачка в случай на опасност и каросерия, която е истинско произведение на изкуството, благодарение на уникалното съчетание от ултра здрава стомана и олекотен алуминий.

В началото новият Discovery Sport ще се предлага с два вида 4-цилиндрови турбо двигатели. Бензиновият 2.0 Si4 е с мощност 240 к.с. и директно впръскване на гориво. Той е по-компактен, но същевременно също толкова мощен, колкото 6-цилиндров агрегат, а разходът на гориво е с 20% по-нисък. Дизеловият 2.2 литров мотор на Discovery Sport ще се предлага с възможност за избор – 150 (TD4) или 190 (SD4) к.с. И двата осигуряват впечатляващ въртящ момент от 420 Нм. По-късно през 2015 г. ще се появи още един дизелов двигател ED4, която ще има CO2 емисии от едва 119 г/км. Всички агрегати ще могат да бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Новият Discovery Sport се произвежда в един от най-известните заводи на Land Rover – Хейлууд, в близост до Ливърпул. Моделът се предлага в 170 пазара.