Начало Автомобили Land Rover обяви редица подобрения за Range Rover и Range Rover Sport

Land Rover обяви редица подобрения за Range Rover и Range Rover Sport

81
0

Land Rover обяви редица подобрения за Range Rover и Range Rover Sport, които допълнително усъвършенстват луксозните спортни SUV-ове.

Промените включват иновативната система All-Terrain Progress Control – технология, въведена за първи път в света, която допълва и подобрява и досега водещата в класа проходимост извън пътя на Range Rover. Значителният напредък в динамиката и ефективността се постигат чрез усъвършенстваните 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. За допълнително удобство Head-Up дисплей (HUD) извежда важна информация за шофирането на малка част от предното стъкло, а два нови привличащи погледа цвята обновяват палитрата с цветовете на екстериора.

– Range Rover и Range Rover Sport предлагат ненадмината комбинация от динамика, ефективност, дизайн и проходимост извън пътя – казва Фил Пофам, Mаркетинг директор на групата Jaguar Land Rover.

Същината на всеки Land Rover е водеща в класа проходимост извън пътя. Сега компанията въвежда системата All-Terrain Progress Control (ATPC), за да за да подобри още повече системата за задвижване на четирите колела на Range Rover и Range Rover Sport.

ATPC позволява на водача да въведе желана скорост в състояние на покой или при съществуваща скорост без никакви ходове на педалите веднага след освобождаване на спирачката. Системата непрекъснато следи и регулира настройките на автомобила, за да оптимизира сцеплението и да поддържа движението независимо от условията.

 ATPC намалява натоварването за водача и подобрява световно признатата проходимост на Range Rover извън пътя, като поддържа контрол при стръмни склонове, неравни терени и повърхности с лошо сцепление. Тя е особено ценна при трудни условия извън пътя, където е желателно да се поддържа много ниска постоянна скорост. ATPC работи с предна и задна предавка и може да се задава в диапазона от 1,8 км/ч до 30 км/ч.

Впечатляващата динамика и икономия на гориво на 3-литровите, 6-цилиндрови двигатели на Land Rover са допълнително подобрени. Оборудвани преди с турбокомпресорна технология с две турбини, версиите на двигателя TDV6 сега включват единичен турбокомпресор със сачмени лагери. Чрез системата LPEGR за рециркулация на изгорелите газови при ниско налягане, двустепенна маслена помпа, която намалява паразитните загуби на двигателя и нов дизайн на дюзата на инжектора за впръскване на гориво, TDV6 продължава да произвежда 258 к.с. и 600 Нм. Икономията на гориво обаче е значително подобрена с внушителните 8.5%, а при Range Rover Sport TDV6 – с 5.7%.

Версиите на Range Rover Sport SDV6 запазват паралелно-секвенциалната турбокомпресорна технология, но промени в калибрирането на детайлите увеличават динамиката на 306 к.с. и 700 Нм, което е увеличение с 14 к.с. и 100 Нм съответно. Системата LPEGR, двустепенна маслена помпа и нов дизайн на дюзите на инжекторите за впръскване на гориво също подобряват икономията на гориво. Резултатът е значително подобрение от 7% при разход от 7 л на 100 км и 185 г/км вредни емисии.

Оборудвани с 3-литров V6 Supercharged двигател, версиите на Range Rover и Range Rover Sport SCV6 продължават да доставят 340 к.с. и 450 Нм, докато икономията на гориво се подобрява с 1,9%. Нов термостат позволява на изцяло алуминиевия двигател да достигне идеалната работна температура доста по-бързо, а изработените с лазер инжектори осигуряват фино оптимизираното впръскване на гориво да влиза директно в горивните камери.

Head-Up дисплей (HUD) прави своя дебют при Range Rover и Range Rover Sport, като извежда важна информация на предното стъкло. Това позволява на водача да види съответната информация по-бързо без да снема поглед от пътя.

HUD данните включва скорост, номер и индикатор за предавка, информация за круиз контрол, инструкции за сателитна навигация и разпознаване на пътните знаци. За максимално удобство, водачът може да избере коя информация да се извежда.

И двете версии на Range Rover сега се предлагат с обновена палитра цветове, включително впечатляващия Yulong White. Range Rover Sport се предлага също с привличащия погледа цвят Kaikoura Stone.

Фиксирани панорамни покриви с електроуправляеми щори, възможни с Range Rover и Range Rover Sport, създават допълнително усещане за простор и светлина в луксозните интериори и на двата автомобила.