Начало Автомобили Land Rover с нови проекти – часовник в сътрудничество със Zenith и...

Land Rover с нови проекти – часовник в сътрудничество със Zenith и оформяща седалка

287
0

Land Rover създава изключителни автомобили, но участва и в редица други проучвания и разработки. Последните проекти на бранда са особено интересни. Единият е съвместна разработка със Zenith, а вторият цели да подобри пътуването и изживяването зад волана на моделите на марката.

Със Zenith Land Rover създава специален модел часовник. С него марката ще отбележи преобразяването на Defender в автомобилна икона на 21-ви век.

Подобно на легендарния всъдеход, Defy 21 Land Rover Edition е модерен и издръжлив. Часовникът ще е в лимитирана серия от 250 броя и ще бъде представен едновременно с официалната поява на новия Defender. Той е резултат от продължаващото вече 4 години партньорство между Land Rover и швейцарския производител на часовници.

„Искахме да създадем часовник, който да улови същността на новия Land Rover Defender: модерен, издръжлив и много желан. За мен това е най-добрият часовник, който сме създавали съвместно. Всеки един фин детайл улавя напълно характера на новия Defender”, коментира директорът на дизайнерския отдел на Land Rover проф. Гери МакГовърн.

Defy 21 Land Rover е цялостно пресъздаване на иконичния хронограф от XXI век от Zenith в нов минималистичен вид

Часовникът е изработен със специална титаниева рамка, поглъщаща светлина от всички ъгли, за да се подчертае по-добре фасетираната му повърхност.

Циферблатът на Defy 21 Land Rover Edition изглежда като едно цяло с матовия си сив цвят. Това създава един по-различен вид от стандартните версии на Defy 21. Маркерите в оранжев и бял цвят добавят четливост и контраст на дисплея.

Чрез специално гравирана рамка дисплеят предлага хронографния механизъм на El Primero 21 и е във формата на джантата с 5 спици на Land Rover. Подобно на различните пакети, които се предлагат с Defender, така и Defy 21 Land Rover Edition се предлага с две каишки. Едната е „Adventure” с текстурирана гума за всякакъв терен. „Country” включва сива гумена каишка с ефект от плат и оранжеви шевове.

Zenith и Land Rover са си сътрудничили досега за създаването на часовници El Primero Range Rover, Chronomaster El Primero Range Rover Velar и Defy Classic Evoque.

Друг проект на марката е седалка, която да подобрява благосъстоянието на водача и се бори с рисковете за здравето, причинени от дългото седене

Тя е „оформяща” и е дело на департамента Body Interiors Research на Jaguar Land Rover. Устройството използва вградени в пяната на седалката серия от механизми, които постоянно сменят своята позиция и карат мозъка да мисли, че ходи. Тази технология е разработена така, че може да бъде пригодена различно за всеки шофьор и неговите спътници.

Повече от една четвърт от хората по света водят все по-заседнал начин на живот. Според официални данни на Световната здравна организация броят им възлиза на около 1,4 милиарда. Това може да доведе до съкращаване на мускулите на краката, бедрата и седалището, причинявайки болки в гърба. Отслабените мускули също могат да бъдат причина за наранявания и напрежение.

Чрез симулиране ритъма на ходене и движение, известно като тазова осцилация, технологията може да помогне за намаляване на рисковете за здравето от прекалено дълго седене при продължителни пътувания.

Автомобилите Jaguar и Land Rover вече разполагат с най-новото в ергономичния дизайн на седалките – многопосочни настройки, масажни функции и климатичен контрол, поставени в цялата гама. Новата разработка е част от ангажимента на компанията за непрекъснато подобряване на благосъстоянието на клиентите чрез създаването на технологични иновации. Предишни проекти включват изследвания за намаляване на гаденето при пътуване и прилагане на ултравиолетова технология за спиране на разпространението на настинка и грип.