Начало Автомобили Land Rover счупи рекорд по продажби

Land Rover счупи рекорд по продажби

72
0

Land Rover постигна уникален ръст в продажбите си през месец март. Британската марка продаде с 43.1% повече автомобили в сравнение със същия период на миналата година.

Месец март е шестият месец поред, в който Land Rover отчита увеличение на продажбите. Началото на 2010 г. се оказва успешна и за традиционно „слаби” пазари, което е доказателство, че бизнесът постепенно излиза от кризата. Но според водещи финансови специалисти, успехът на британската марка се дължи най-вече на новата й моделна година. Автомобилните ценители приемат с нестихващ ентусиазъм новите серии на Range Rover, Range Rover Sport, Discovery 4 и Freelander 2 – най-екологичните и високотехнологични модели на марката в 62 – годишната й история.

Интересно е да се отбележи, че Land Rover отчита увеличение на продажбите в почти всички пазари, като особено силни са резултатите в Европа и Азия. За първото тримесечие на годината ръстът в Китай е 192% спрямо 2009 г. Британската марка се радва на много висок интерес в Корея и в Бразилия, където продажбите са скочил съответно със 149% и 101.4%. Все пак Обединеното кралство си остава най-големия пазар на Land Rover. Тук ръстът също е осезаем – 67% или с 11 350 автомобила повече – абсолютен рекорд. Северна Америка и Китай обаче са много близо до подобряване на тези резултати, като в близко бъдеще има голяма вероятност тези пазари да се превърнат във водещи за британската марка.

В Европа най-висок ръст в продажбите отчитат Турция и Швейцария със 150% и 139%. Непосредствено след тях се нареждат Испания, Германия, Австрия, Холандия и Франция.

Land Rover се радва на ръст в продажбите и в България. Миналата година британската марка регистрира с 30% повече продажби, въпреки 50% спад на пазара. Началото на 2010 г. също е успешно, като поръчките за новата моделна година на Land Rover са се увеличили драстично.