Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис доволен от състезанието в Белгия

Ландо Норис доволен от състезанието в Белгия

1072
0
Норис Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Пилотът на Макларън Ландо Норис е доволен от представянето си в Гран при на Белгия. Британският пилот стартира от 10-та позиция, но успя в крайна сметка да завърши на седмо място.

„Получи се добро състезание в Белгия. Стартирах от десето място и финиширах седми. В началото на състезанието загубих няколко позиции, но по-късно успях отново да се добера до зоната на точките. Контролирах темпото си когато трябваше. Знаех, че Рено са много бързи и нямах възможност да се боря с тях. В края на надпреварата бях все по-бърз и спечелих няколко позиции. Ако обиколките бяха повче, сигурно щях да съм по-напред в класирането“, сподели Норис.

Карлос Сайнц определено бе разочарован след днешния проблем преди старта в Белгия. Испанският пилот получи повреда в ауспуха на своя Макларън и не успя да стартира в надпреварата.

„Изключително съм разочарован да не участвам втора поредна година в Белгия. Позицията ми в квалификацията бе добра и определено пропуснах шанс да се боря за повече точки в състезанието. Това е втори случай с такъв проблем и виждам, че представянето ни не е такова, каквото искаме. Ландо записа прекрасен резултат. Оставям този състезателен уикенд зад гърба си и вече гледам към Монца“, заяви Сайнц.