Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис ще стартира Гран при на Сахир от дъното на колоната след...

Норис ще стартира Гран при на Сахир от дъното на колоната след смяна на двигателя

Ландо Норис
снимка: Макларън

Ландо Норис ще използва нов двигател и турбо, заради което ще стартира днешната надпревара от 19-та позиция. Това бе потвърдено от стюардите, след като британецът вече е използвал максималния брой промени.

Той завърши едва 15-и във вчерашната квалификация, докато Сайнц бе 8-ми в другия Макларън. Ландо призна, че лошото класиране е в резултат на негова грешка.

„Излязохме в неправилното време и за да поправя това трябваше да направя много бавна ззгряваща обиколка, която се оказа прекалено бавна. Гумите бяха извън подходящия прозорец и не бяха готови за първи завой. Затова обиколката бе лоша и това се дължеше донякъде на мен и донякъде на отбора.“

Промяната обаче означава, че Ландо ще разполага с нов двигател за последния кръг от сезона. В същото време той не губи голям брой позиции за днешния старт. Той се намира на 7-о място в шампионата, а тези две състезания са ключови за това Макларън да запазят третото си място в шампионата. Към момента те се намират на 17 точки пред Рейсинг Пойнт и 27 пред Рено.