Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис: Заслужавахме много повече

Ландо Норис: Заслужавахме много повече

1232
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис е очаквал по-добро представяне за него и Макларън в последните няколко старта за сезон 2021. Според него британският отбор е заслужавал много повече след като загуби битката с Ферари за третото място при конструкторите. 

Норис се смъкна от четвърто на шесто място в крайното класиране. Британецът завърши на седма позиция в Абу Даби, след като спукана гума му попречи да се бори за по-предна позиция. В предишните четири старта спечели едно девето място и три десети. Ландо претърпя много нещастни инциденти, които не бяха по негова вина. Първо имаше контакт със Сайнц в Бразилия, спукана гума в Катар и грешна стратегия в Саудитска Арабия.

„Разбира се, направих няколко грешки. Най-голямата от тях бе в Бразилия. Но освен там, просто нямахме достатъчно късмет. Очаквах по-добро представяне в последните няколко състезания“, сподели Норис.

„Втората половина от сезона не бе такава, каквато очаквахме. Заслужавахме много повече. Отборът свърши по-добра работа, отколкото изглежда на пръв поглед. Просто имаше инцидент и събития, които не зависеха от нас. Късметът определено не беше на наша страна“.

В Абу Даби Норис имаше проблем със скоростната кутия в ранния етап от надпреварата. Основният проблем бе пробивът в гумата, заради който трябваше да спре в бокса. 

„Имах проблем със скоростната кутия, но не бих казал, че бяха много сериозни. Проблемът с гумата ми струва много скъпо. Особено след колата за безопасност можех да се преборя с Карлос за третото или четвъртото място. Очаквах да запазя петата позиция в шампионата. Свършихме страхотна работа, за да се отърва от Льоклер и да запазя Ботас зад себе си. Това бе от изключително значение. Можех да задържа Валтери през цялото състезание. За съжаление трябваше да направим допълнително спиране без причина и това беше гадно. Имах леко спукване на гумата. Отначало екипът не ми каза какво точно е станало. Въпреки това разбрах какъв е проблема“.

„Отново загубихме не по наша вина. Това са нещастни моменти, които присъстват в спорта. Трябва да преодолеем това възможно по-бързo“.

Въпреки очевидното си разочарование, Норис определи сезон 2021 като най-добрия в кариерата си.

„Има толкова много неща, които са много трудни за приемане. Все пак съм доволен от това, което направих. Това бе най-успешния ми сезон във Формула 1. Направих всичко възможно да помогна в борбата срещу Ферари. Те бяха много силни още от първото състезание и свършиха по-добра работа от нас. Ние също трябва да направим крачка напред през следващата година“, завърши Ландо Норис.