Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ланчия с интерес към Торо Росо?

Ланчия с интерес към Торо Росо?

82
0

Шефът на тима на Форс Индия Колин Колес е бил забелязан в Залцбург, където се е срещал с представители на Ред Бул, за да намерят решение на конфликтната точка между базирания в Силвърстоун тим и австрийската компания за напитки.

Това се отнася до използването на едно и също шаси между Торо Росо и Ред Бул. От Форс Индия твърдят, че това противоречи на споразумението Конкорд, според което всеки тим трябва да има свое собствено шаси. Ред Бул обаче имат желанието да решат проблема, като са склонни да продадат 50 % от Скудерия Торо Росо. За купувач са спрягани от Ланчия.

В момента не е ясно за каква сделка става дума, но се вярва, че от Торо Росо са се съгласили да разделят половината от спечелените пари в резултат на това, че заслуга за това има и шасито на Ред Бул. Арбитражният случай бе улеснен значително, когато Супер Агури се оттеглиха, тъй като изглеждаше почти невъзможно да се намери решение между трите екипа. Сега вече обаче прогресът по случая е налице и много вероятно скоро да има готово решение.