Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ланс Строл: Това е най-прекрасния момент в моята кариера

Ланс Строл: Това е най-прекрасния момент в моята кариера

1608
0
Строл
Ланс Строл, снимка Рейсинг Пойнт
Ланс Строл спечели първи полпозишън в кариерата си по време на квалификацията за Гран при на Турция във F1. Пилотът на Рейсинг Пойнт успя да се пребори с Макс Верстапен и Серхио Перес и така успя да изненада всички в тежките метеороголични условия на пистата Истанбул парк.

„В момента съм много щастлив, защото не бяхме достатъчно конкурентни в последната тренировка. Реших да рискувам като сложа интермедии и не очаквах да завъртя най-добрата обиколка. Колата ми бе много бърза в тези тежки условия и всички мина перфектно. Последните няколко надпревари бяха много тежки за мен и изключително се радвам, че показах на какво съм способен. Това е най-прекрасния момент в кариерата ми“, сподели Ланс Строл.

Другият пилот на тима Серхио Перес също имаше шанс за първото място, но бе блокиран от Антонио Джовинаци в последния си бърз тур.

„Това е страхотен резултат за Ланс Строл и отбора. Не очаквахме да сме толкова напред и съм доволен от постигнатия успех. Не съм напълно доволен от последната си бърза обиколка, защото бях блокиран от Джовинаци и загубих скорост. Надявам се да съм в битката за подиума в утрешната надпревара“, заяви Перес.