Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лас Вегас може да замени Монца

Лас Вегас може да замени Монца

73
0

Лас Вегас може да замени Монца като домакин на състезание от Формула 1. Това заяви управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун.

Бъдещето на италианското трасе в календара е поставено под сериозно съмнение, като наскоро Бърни имаше среща с президента на Автомобилния клуб на Италия Анджело Дамиани и този на Автомобилния клуб на Милано Иван Капели. Двамата предложиха по-висока такса за домакинство на пистата – 18 милиона евро на сезон, но се оказа, че британският милиардер искал доста повече – 25 млн. Все пак той изрази оптимизъм, че до споразумение ще се стигне.

Сега в последното си интервю за „The Mail on Sunday” босът заяви, че Монца може да бъде заменена от Лас Вегас. Това може и да е начин Ф1 да остане в САЩ, след като има сериозна вероятност пистата в Остин, Тексас да не продължи да приема кръг от 2017 г. заради намалената годишна субсидия от местното правителство от $25 млн. на 19.5 млн. Състезание в Лас Вегас е имало за последно през 1982 г. (на снимката горе)

„Монца има договор за тази година и ще се състои, заяви Екълстоун. – За следващата година състезанието там е под въпрос. Не мисля, че трябва да имаме задължително Гран при на Италия. Някой веднъж ми каза едно смешно нещо, че не може да има Формула 1 без състезание във Франция, но ето, че я има. Лас Вегас има договор и би било супер да има състезание там.”