Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Латифи най-бърз в FP3. Уилямс 1-3 в последната тренировка

Латифи най-бърз в FP3. Уилямс 1-3 в последната тренировка

2126
0
Николас Латифи
Николас Латифи, снимка: Спас Генев

Николас Латифи постигна най-бърза обиколка на мокрото трасе в Унгария. Той завърши с около 6 десети пред Шарл Льоклер, а трети на 9 десети остана другият пилот на Уилямс, Алекс Албон. Времената и на тримата бяха постигнати с гуми интермедия в края на сесията.

Температурата на въздуха бе 19 градуса, а тази на трасето — 25.

Първи на трасето излязоха двамата пилоти на Ферари, които бяха най-бързи през вчерашния ден. Те бяха с гуми за мокро и от отбора ги предупредиха, че последният сектор е с най-тежки условия.

Около 15 минути след началото на тренировката почти всички пилоти вече бяха излезли на трасето. Сред тези още в бокса бяха пилотите на Ред Бул и Мерцедес. Към момента Шарл Льоклер бе най-бърз с време 1:43.364. От всички записали време към този етап всички пилоти с изключение на Алонсо бяха използвали гуми за мокро. Испанецът направи своя най-бърз тур с интермедия и се нареди на пета позиция с 2.5 секунди изоставане от Шарл.

Люис Хамлтън най-накрая се появи на пистата около средата на тренировката. Пилотите на Ред Бул обаче все още не бяха излизали от гаража към момента.

20 минути преди края дъждът вече бе отслабнал и времената започнаха да се подобряват. Себастиан Фетел се изкачи до втора позиция с около 0.8 изоставане от Льоклер. Междувременно Джордж Ръсел пробва да направи обиколки с гуми интермедия, но един тур по-късно се прибра в бокса, за да ги смени с комплект за мокро.

Към 15 минути преди края на пистата се появи и Макс Верстапен.

Малко по-късно Шарл Льоклер направи завъртане на 360 градуса при излизането си от 3-ти завой. Пилотът на Ферари избегна бариерите и продължи участието си в тренировката.

С 10 оставащи минути тренировката бе временно прекратена. Причина за това бе катастрофа на Себастиан Фетел в 10-ти завой.

Сесията бе бързо подновена и това позволи на пилотите да направят няколко тура с гуми интермедия. Голяма част от тях подобриха времената си. Най-бърз в края на тренировката бе Николас Латифи. На 6 десети зад него остана Шарл Льоклер, а трети бе съотборникът на Латифи, Алекс Албон.