Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Латифи реагира на слуховете, че Пиастри ще го замести в Уилямс: Не...

Латифи реагира на слуховете, че Пиастри ще го замести в Уилямс: Не вярвайте на всичко, което четете

844
0
Николас Латифи, Уилямс
Николас Латифи, снимка Уилямс

Николас Латифи отговори на слуховете, според които мястото му във Формула 1 е под сериозна заплаха. Канадецът, който дебютира за Уилямс през 2020 г. с подкрепата на компанията на баща си Sofina Foods, в момента се опитва да подобри темпото си. В същото време той допусна и многобройни грешки през този сезон.

Канадският състезател изостава от новия си съотборник Алекс Албон, който донесе първата точка на Уилямс през сезон 2022. Англо-тайландският състезател завърши на десета позиция в Австралия след като направи питстоп в последната обиколка.

В контекста на впечатляващата форма на Албон в другия болид Уилямс, се появиха спекулации, че 26-годишният Латифи може да бъде изгонен и заменен от Оскар Пиастри. Австралийският състезател може да бъде взет под наем от Алпин. Преди няколко седмици френският екип заяви, че би отдал Пиастри под наем в друг екип през сезон 2023, ако не се освободи място при тях. Изискването е той задължително да се върне в Алпин. Мениджър на шампиона от Формула 2 е бившият пилот от F1 Марк Уебър.

„Не вярвайте на всичко, което четете. Също така не трябва да обръщате внимание на нещата , които се пишат за мен“, сподели Латифи пред вестник Le Journal de Montreal.

„Аз не съм единственият, който се сблъсква с такова отношение. Въпреки това осъзнавам, че резултатите ми не са задоволителни. Трябва да направя повече, ако искам да запазя мястото си в F1, призна канадецът.

Това е въпрос на доверие. Убеден съм, че мога да карам толкова бързо, колкото Александър. Неговото време за обучение зад волана на новия автомобил беше по-кратко.“

Въпреки всички трудности на Латифи след първите четири кръга от сезон 2022, шефът на Уилямс Йост Капито заяви, че екипът от Гроув продължава да оказва пълна подкрепа на канадеца.