Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Латифи: Ще е нужно търпение за всеки, дошъл в Уилямс

Латифи: Ще е нужно търпение за всеки, дошъл в Уилямс

981
0
Никола Латифи, Williams Racing
Никола Латифи, Williams Racing, Гран при на Великобритания -18.07.2021. Силвърстоун, Англия

Пилотът на Уилямс Никола Латифи предупреди, че ще е нужно търпение на всеки нов състезател, който ще се присъедини към тима. Все по-силни са слуховете, че Джордж Ръсел ще стане част от екипа на Мерцедес през следващия сезон. Латифи, завърши седми в Гран при на Унгария и се смята, че ще запази мястото си, но не е ясно кой ще бъда ангажиран за негов съотборник.

Канадецът заяви пред местна медия, че всъщност който и да дойде, трябва да е наясно с факта, че макар и да напредна, Уилямс е все още в ранна фаза от своето възраждане и ще е нужно време, за да се изкачи нагоре.

Никола Латифи, Williams Racing
Никола Латифи, Williams Racing – 01.08.2021, Гран при на Унгария

„Очевидно скоростта и бързината са най-важните измерители, но мисля, че всеки, който иска да се ангажира, трябва да е наясно, че сме още във фаза на възстановяване – каза той. – Да, Уилямс определено е на прав път. Ще бъде по-конкурентноспособен. Всички са обнадеждени и са оптимисти, особено при положение, че следващата година ще донесе голяма промяна. Може и да не е толкова голям скок, колкото бихме искали, но се открива шанс за нас“.

Промяната в правилата наистина може да се използва и поради тази причина експерти твърдят, че вероятно Уилямс трябва да потърси по-класен пилот, който да реализира качествата на колата. Както заяви шефът на отбора Йост Капито, те вече не се нуждаят от платени пилоти, а могат да си позволят добри и амбициозни състезатели, на които да плащат.

Латифи обаче предупреждава, че всичко тепърва се развива.

„Ако един пилот, очаква да спечели шампионата или поне състезания още следващата година, може би това все още не е правилното място – казва Никола. – Имате нужда от някой, който може да бъде търпелив, за да работи с инженерите на пистата и във фабриката по правилния начин, за да ги напътства, защото очевидно това ще бъде кола от ново поколение, но пътят ще е дълъг“.

Няколко са пилотите, с които е известно, че се водят преговори – Валтери Ботас, Ник де Врийс, Алекс Албон, както и Нико Хюлкенберг.